​Victoria Azarenka a distribuit pe contul său de Instagram un filmuleț greu de privit, imaginile fiind surprinse pe un teren de tenis din Belgrad.

Victoria AzarenkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătoare de 14 ani, bătută de tatăl său chiar pe terenul tenis

Fosta lideră a WTA arată înregistrările în care (conform spuselor sale) avem de-a face cu un tată care-și bate fiica chiar pe terenul de tenis.

Nemulțumit, părintele îi administrează copilei o corecție fizică chiar pe terenul de zgură.

Azarenka face parte din Consiliul Jucătoarelor din cadrul WTA și spune că din păcate astfel de imagini sunt prea des întâlnite în ultima perioadă pe terenurile de tenis.

Videoclipul distribuit de Victoria Azarenka a fost prezentat inițial de Igor Juric, un activist sârb care a primit imaginile de la una dintre sursele sale.

Conform acestuia, familia este din China, iar Juric precizează că va face tot posibilul ca părintele bătăuș să aibă de suferit pentru fapta sa.

„Da, pot spune că sunt șocat. Pe lângă toate lucrurile groaznice pe care le-am putut vedea în viață, aceste imagini mi-au trezit cea mai puternică impresie.

Este important să vedem cum vor reacționa instituțiile abilitate, pentru că acest părinte este un cetățean străin.

Avem identitatea atât a victimei (jucătoarea de tenis are 14 ani), cât și a celui care a abuzat-o fizic. Vom depune plângere penală.

Acest incident s-a petrecut la Belgrad, pe terenurile de tenis ale celor de la Steaua Roșie”, spune Juric, cel care a primit imaginile de la unul dintre antrenorii din complex.

„Antrenorii care au lucrat cu ea au spus că este un copil excepțional, iar motivul comportamentului violent ar fi fost acela că unul dintre tehnicieni i-ar fi spus că nu a depus suficient efort și că nu s-a mișcat suficient la unul dintre antrenamente.

Sunt cetățeni chinezi și știu că au mai frecventat și alte cluburi de tenis (n.r. din Belgrad). Ceea ce știu este că tatăl abuziv nu vorbește limba sârbă”, a precizat un alt martor, pe numele său Kurir.

Atenție, imagini violente care v-ar putea afecta emoțional!