Reactiile revoltate ale comunitatii musulmane din Romania si ale Patriarhiei Romane nu au facut, se pare, decat si mai multa reclama cartii lui Salman Rushdie, "Versetele satanice", scoasa de Editura Polirom pe 20 decembrie, prima zi de Kurban Bairam (Sarbatoarea Sacrificiului). Primul tiraj, de 5.000 de exemplare, care in general e mai mic, s-a epuizat in toata tara inca din prima zi petrecuta in librarii.

Un al doilea tiraj a fost stabilit inainte de Craciun si va fi scos in aproximativ o saptamana, imediat ce tipografiile vor reveni din vacanta. Dupa cum a declarat pentru Mediafax Silviu Lupescu, directorul Editurii Polirom, in functie de vanzari se va hotari si scoaterea altor tiraje. De asemenea, conducerea editurii a declarat ca a primit o serie de mail-uri "ciudate", carora nu intentioneaza insa sa le acorde atentie.

Pe site-ul www.librariabucuresti.com cartea se poate teoretic rezerva, precizandu-se ca doar pe 8 ianuarie se vor confirma rezervarile (site-ul anuntand ca data a iesirii celui de-al doilea tiraj 7 ianuarie). Cartea era insa ieri disponibila pe site-ul Editurii Polirom (www.polirom.ro), alaturi de celelalte carti ale lui Salman Rushdie publicate pana acum de editura ieseana. Volumul costa in librarii 59,50 lei, dar de pe site poate fi cumparat cu 53,67 lei.

Romania libera