Un organism consultativ al guvernului rus înființat pentru a proteja „drepturile și libertățile omului” a analizat plângerile medicilor privind trimiterea soldaților vindecați înapoi pe front fără o reabilitare adecvată, a relatat marți agenția de știri de stat rusă RIA Novosti.

Soldați ruși din estul regiunii ocupate HersonFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Un membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului, înființat pentru a-l asista pe președintele rus „în exercitarea responsabilităților sale constituționale de garantare și protecție a drepturilor și libertăților omului”, a declarat pentru RIA Novosti că au existat cazuri, în care soldați, care nu se recuperaseră complet după răni, au fost trimiși înapoi pe front pentru a lupta, citează CNN.

„Am aflat despre o situație în care soldați care au primit îngrijiri medicale de înaltă tehnologie, cu recomandări pentru reabilitare și îngrijire ulterioară, au fost imediat trimiși pe front în loc de reabilitare”, a declarat membrul consiliului Olga Demicheva, potrivit RIA Novosti.

„Ca urmare, tratamentele pe care le-au primit pur și simplu se duc pe apa sâmbetei, iar în loc de oameni sănătoși, am putea primi oameni cu dizabilități”, a spus ea.

Potrivit lui Demicheva, consiliul a primit două apeluri din partea personalului de la instituțiile medicale din Donețk și Moscova.

Se lucrează deja la rezolvarea acestei probleme, a declarat Demicheva pentru RIA Novosti.