Președintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marți în Ucraina pentru o vizită surpriză, prima sa deplasare în această țară de la invadarea Rusiei, la 24 februarie, potrivit postului german ntv, notează Reuters.

Frank-Walter SteinmeierFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Steinmeier dorește să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul călătoriei, a mai precizat ntv.

"Mesajul meu pentru poporul ucrainean este: Vă puteți baza pe Germania!", a spus președintele german într-un comunicat.

În afară de sprijinul militar, a adăugat Steinmeier, călătoria sa se va concentra pe sprijinirea reparării cât mai rapid posibil a infrastructurii distruse, cum ar fi rețelele electrice, conductele de apă și sistemele de încălzire, înainte de sosirea iernii.

Președintele german și-a anulat călătoria inițială

Președintele german era așteptat în Ucraina joi. Cu toate acestea, călătoria a fost anulată la scurt timp din cauza situației de securitate tensionate, Kievul fiind bombardat de rachete și drone, notează DW.

Un oficial de la biroul prezidențial a declarat că autoritățile de securitate din Germania și Ministerul de Externe l-au sfătuit pe Steinmeier să nu meargă, dar că vizita va fi reprogramată în curând.

Cu toate acestea, alți lideri au continuat să viziteze Kievul. De exemplu, președintele elvețian Ignazio Cassis a vizitat capitala ucraineană în aceeași zi în care Steinmeier trebuia să fie acolo, amintește Deutsche Welle.

Urmărește ultimele evoluții din a 244-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.