Compania ucraineană strategică Ukroboronprom a sugerat luni că este pe cale să termine realizarea unei drone militare cu rază de 1.000 de kilometri și focos de 75 de kilograme.

Sigla companiei de armament ucrainene UkroboronpromFoto: Dreamstime / Dmytro Tolmachov

„Rază - 1000 km, greutatea focosului - 75 kg. Finalizăm dezvoltarea”, a scris Ukroboronprom pe Facebook, amintind de atacurile de dimineață asupra Kievului cu drone iraniene.

„Forțele armate ucrainene înving pe câmpul de luptă și, prin urmare, atacurile 'mopedelor' aeriene nu reprezintă altceva decât agonia Federației Ruse. Intimidarea și terorizarea civililor sunt metodele lor cele mai josnice”.

„Rușii nu ne vor distruge planurile sau spiritul. Ukroboronprom a lucrat într-un mod îmbunătățit de la începerea invaziei. Practic, nu vă spunem nimic (este necesar, credeți-ne), dar acest 'nimic' funcționează cu succes pe câmpul de luptă, iar un anumit `nimic` este testat cu succes din nou și din nou. Puteți spune că nu este suficient. Suntem de acord, de aceea preferăm să lucrăm 24 de ore din 24, 7 zile din 7, decât să umplem spațiul mediatic cu declarații gălăgioase”, a mai transmis Ukroboronprom.

(foto articol: © Dmytro Tolmachov | Dreamstime.com)