Din aceasta saptamana, bacauanii si nu numai care s-au obisnuit sa faca investitii profitabile pot subscrie la cea de-a doua emisiune de obligatiuni a municipiului Bacau (in valoare de 89,5 miliarde lei). Actiunea de subscriere la cea de-a doua emisiune de obligatiuni se desfasoara intre 7 si 18 iunie 2004 si se deruleaza prin Grupul BCR.

„De luni si pana astazi la ora pranzului, se raportasera subscrieri la nivel de tara pentru aproximativ 70 la suta din totalul obligatiunilor emise de Primaria Bacau. Este posibil sa constatam la finalul programului de lucru o depasire a acestui nivel de subscriere, avand in vedere ca la aceasta ora inca mai sunt de facut raportari ale unor sucursale din tara.

La nivel de judet, o singura persoana fizica a investit in titlurile emise de Primaria Bacau“, a declarat Constantin Grecea, manager relatii la BCR Bacau. Reamintim ca fondurile rezultate vor fi utilizate pentru finantarea lucrarilor de modernizare a bazinului de inot. Maturitatea obligatiunilor este de patru ani, iar principalul va fi rambursat anual in patru rate egale.

Dobanda aferenta va fi platita o data la sase luni. Rata dobanzii va fi fluctuanta si va fi calculata in functie de BUBID (rata medie a dobanzilor interbancare pentru depozitele atrase) si BUBOR (rata medie a dobanzilor interbancare pentru depozitele plasate), incepand cu prima zi de la expirarea perioadei de subscriere.

Pentru prima perioada, 19 iunie 2004 - 13 martie 2005, rata dobanzii va fi de 21 la suta pe an. „Municipiul Bacau garanteaza plata integrala a principalului si a dobanzilor obligatiunilor cu parte din creantele pe care le are de incasat (veniturile proprii aferente bugetelor locale pe anii 2004, 2005, 2006, 2007 si 2008) prin cesionarea lor.

Veniturile care se constituie in garantie si care sunt incasate la bugetul local vor fi supuse conditiilor Acordului de Garantare prezentat in prospectul de emisiune, care se va aplica cu prioritate fata de orice revendicari ale unor ulteriori terti catre Primaria Municipiului Bacau.

In 2002, Primaria Bacau mai emisese 35.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de un milion de lei (valoarea totala de 35 de miliarde de lei). Banii imprumutati de municipalitate au fost folositi pentru consolidarea, modernizarea si amenajarea Teatrului „Bacovia“, preluat de Primarie de la Consiliul Judetean.