Vasile Ghionea, cel mai bun jucator al campionatului romanesc de handbal, a fost cedat rivalei Dinamo Bucuresti pentru suma ridicola de 7.000 de euro! Jucatorii nu-l mai doresc pe Pana, iar conducerea, macinata de certuri interne, nu este in stare sa gestioneze criza.

Echipa fanion a orasului, HC Minaur Baia Mare, se scalda in ape din ce in ce mai tulburi. Odata cu sponsorizarea din partea CEC, multiplele conflicte, pana atunci mocnite, au explodat declansand o reactie in lant din suflul careia nu a scapat nimeni.

Primul mar al discordiei l-a constituit numirea in functia de presedinte a lui Nicolae Bud, ca garant al folosirii corespunzatoare a banilor veniti din partea sponsorului. Totusi, numirea lui Bud a trezit dezacordul lui Lascar Pana, care a pornit un adevarat razboi impotriva lui, anumite rezultate ramanand si acum sub semnul intrebarii.

Unde a batut fostul secretar al Federatiei de box prin acontarea acestei functii?, nu se stie, de vreme ce se ocupa de treburile clubului doar in week-end, atunci cand vine in Baia Mare. Desi banii existau, jucatorii si-au primit abia in urma cu cateva zile drepturile salariale si primele (in momentul de fata mai au de incasat doar salariile pe luna mai).

„Celebrul scandal" al celor 2 miliarde lipsa a sifonat si mai tare imaginea clubului, insa ceea ce a pus capac intregii tevaturi si a declansat furia miilor de suporteri baimareni o reprezinta plecarea celui mai bun jucator al echipei, golgeterul Vasile Ghionea.

Nu ar fi deranjat pe nimeni daca acesta era cedat in Spania, acolo de unde clubul primea 35-40.000 euro, insa a fost preferata destinatia catre rivala Dinamo Bucuresti pentru suma ridicola de 7.000 euro. Radacinile acestei tranzactii cel putin ciudate pornesc in momentul in care jucatorul, originar din Craiova, a venit la Baia Mare.

Acesta a semnat la vremea aceea un contract de joc care stipula ca e liber sa plece dupa 2 ani de la Minaur, contra unei sume de 7.000 de euro. La fel de adevarat este si ca Ghionea avea un precontract cu campioana de atunci, HCM Constanta. Totusi, pentru a-si asigura serviciile celui mai bun jucator din campionatul intern, Dinamo a recurs la o stratagema ce s-a dovedit inspirata.

Momindu-l pe Lascar Pana, ei au dorit de fapt inregimentarea celor mai buni jucatori ai Minaurului, Ghionea si Iulian Alexandru. Chiar daca s-a vehiculat ca Pana ar fi semnat contractul cu Dinamo, simbolul handbalului baimarean s-a dovedit inutil imediat ce Ghionea a ajuns in Stefan cel Mare.

Este curios modul in care s-a aflat de aceasta clauza abia cand jucatorul trebuia sa ajunga la Dinamo si nu in Spania. Se pare ca au circulat si bani negri in acest caz, insa destinatia lor este inca necunoscuta. Conducerea clubului se afla in silenzio stampa, abtinandu-se de la comentarii pana la conferinta de presa programata in 29 iunie.

Alt element care ridica semne de intrebare este impingerea in fata a primarului Cristian Anghel, presedinte onorific, dar fara drept de semnatura la Minaur. Desi cu 3 presedinti (Anghel - onorific, Bud - general si Pana - executiv), la nivelul conducerii clubului domneste haosul.

Jucatorii au ajuns sa-si renege antrenorul care i-a adus in prim-planul competitiilor europene. Acestia conditioneaza ramanerea la echipa de inlaturarea lui Pana. Liderul contestatarilor, Gheorghe Irimescu, a parasit deja corabia, cu destinatia Resita si alti doi jucatori sunt intens curtati de Steaua. Minaur se indreapta spre anonimat.

Cum ar fi aratat Minaur campioana si finalista de cupa europeana? Probabil bine, dar banii sunt ochiul celui care si-a bagat coada in treburile clubului. S-a dovedit ca banii nu aduc fericirea. Iar la Minaur, nici nu o intretin.