Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, a avut loc joi la Judecătoria Mangalia, unde au depus noi mărturii părinții și tinerii răniți în accident. La ieșirea din sala de judecată, tatăl lui Sebi și mama Robertei, cei doi tineri uciși în accident, au declarat că judecătoarea a cerut ca Vlad Pascu să fie prezent în sală la următorul termen de peste două săptămâni.

Vlad PascuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou termen, care ar putea fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței în dosarul tragediei de la 2 Mai, a fost programat pentru 23 mai.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu a cerut prezența fizică a lui Vlad Pascu în sala de judecată, au spus părinții celor doi studenți care au murit în accidentul provocat de Vlad Pascu.

„Aștept să dau ochi în ochi cu Vlad Pascu, să văd dacă conștientizează ce a făcut”

Decizia judecătoarei ca Vlad Pascu să fie prezent în sala de judecată, pentru prima dată de la începerea peocesului, „a fost surprinzătoare” pentru Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, și Livia Dragomir, mama Robertei.

„Chiar a fost surprinzător și asta a venit din partea judecătoarei. Aștept peste două săptămâni sa mă uit ochi în ochi cu domnul Vlad Pascu și să îl întreb dacă vede durerea noastră. Vreau să văd dacă măcar conștientizează ce a făcut”, le-a declarat Valentin Olariu jurnaliștilor prezenți la Judecătoria Mangalia.

Părinții studenților uciși de Vlad Pascu au declarat că judecătoarea Ancuța Popoviciu „le-a răstălmăcit cuvintele” și că nu „nu înțelegea din prima” ce spuneau ei și avocații lor.

„La două cuvinte o dădea în bară. De fiecare dată spunea câte o perlă, cum a făcut de fiecare dată. Eu spuneam ceva, dânsa formula cum voia ea și consemna exact ce voia dansa. Sincer, a consemnat 80% ce a vrut ea, 20% ce a spus eu”, a spus tatăl lui Sebi.

Amintim că la primul proces din dosar, judecătoarea Ancuța Popoviciu a întrebat dacă în sală este prezent Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși, și i-a cerut buletinul.

„Noi nu ne vindem copiii”

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre faptul că avocații lui Vlad Pascu le-au cerut familiilor victimelor conturile bancare, Valentin Olariu a răspuns că „noi nu ne vindem copiii”.

„Noi nu ne vindem copiii. Noi nu vrem bani ca Vlad Pascu sa primească o pedeapsa mai mică. Noi vrem dreptate și Vlad Pascu să primească pedeapsa pe care o merita”, a declarat tatăl lui Sebi.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu, a cărei suspendare a fost cerută de către Inspecția Judiciară, însă CSM a respins solicitarea, a întrebat familiile mai multe detalii despre Sebi și Roberta, cum ar fi relațiile cu apropiații sau dacă au frați: „A întrebat de mai multe ori dacă Sebi are o soră. A zis ca așa e procedeul, să întrebe fiecare părinte”.

Pe Livia Dragomir, mama Robertei, a întrebat-o dacă a participat la înmormântarea fiicei sale.

„Am rămas surprinsă, să pui asemenea întrebare unui părinte care își înmormântează copilul. Mi se pare strigător la cer”, a spus mama Robertei la ieșirea din sala de judecată.

CITEȘTE ȘI:

De ce nu a fost suspendată judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, care l-a căutat în sală pe tânărul ucis în accident? Explicațiile CSM

Tragedia de la 2 Mai: Vlad Pascu și-a recunoscut faptele, judecătoarea a admis procedura simplificată, care i-ar reduce pedeapsa. Ea este cea care la primul termen l-a căutat în sală pe tânărul ucis