Mai multi politisti bihoreni au fost destituiti din functii in urma unui control dictat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Printre cei care au ramas fara functii se numara fostul comandant al Inspectoratului Judetean de Politie, chestorul Gheorghe Chereji, adjunctii institutiei, comisarul-sef Radu Boc si comisarul Florian Teuca, precum si seful Politiei Oradea, comisarul-sef Alexandru Cosma.

Intr-un comunicat de presa al IPJ Bihor se mentioneaza ca a mai fost destituiti si seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul institutiei, subcomisarul Ioan Chesches, si seful Politiei municipiului Stei, subcomisarul Sorin Magda.

Totodata, in acelasi document se precizeaza ca au fost dispuse sanctiuni pentru mai multi lucratori cu functii de executie din cadrul inspectoratului, insa nu este specificat care este numarul acestora sau motivele care au dus la pedepsirea lor.

Mai mult, si informatiile cu privire la motivele destituirilor sunt foarte vagi, reprezentantii Biroului de Presa al institutiei afirmand doar ca aceste masuri au fost luate "ca urmare a neajunsurilor in activitatea manageriala si de constatare".

Verificarile de la Bucuresti au vizat in principal activitatea vechii conduceri a IPJ si a fostului sef al institutii, chestorul Gheorghe Chereji, dar si a colaboratorilor acestuia. Acesta a fost inlocuit din functie in luna aprilie. Sefia IPJ a fost luata atunci de comisarul Liviu Popa.

Nimeni nu a dat detalii clare despre motivele destituiri de atunci, doar ca ar fi fost pusa pe seama unui "management defectuos".