Fostul vicepresedinte al organizatiei municipale a PNL Arad, Dacian Tolea, va fi judecat, miercuri, de Comisia de Onoare si Arbitraj de la Bucuresti, dupa ce forul similar de la nivel judetean i-a anulat acestuia suspendarea din partid. Tolea a fost suspendat atat din toate functiile detinute in PNL, cat si din calitatea de membru pe o perioada de un an, dupa o serie de declaratii facute in presa.

De asemenea, fostului vicepresedinte i s-a retras sprijinul politic pentru toate functiile detinute in institutiile publice, in cazul de fata, cea de membru in Adunarea Generala a Actionarilor de la Aeroportul International Arad. Dupa anularea acestei decizii, conducerea filialei a atacat hotararea cu recurs la Curtea de Onoarea si Arbitraj de la nivel central.

Vicepresedintele organizatiei judetene a PNL, Sever Jurca, presedintele comisiei care l-a judecat pe Dacian Tolea la Arad, a afirmat ca suspendarea a fost anulata pe motive de procedura. "Sanctiunea trebuia propusa de Biroul Judetean si validata de Delegatia Permanenta Teritoriala", a declarat Jurca.

La randul sau, Dacian Tolea a subliniat ca propunerea de suspendare este nedreapta atat pe procedura, cat si pe fondul acuzatiilor care i s-au adus.

"Sper ca acest proces de intentie, in care sunt practic acuzat de un asa-zis "delict de opinie" sau "abateri de iesit in presa", cum s-au exprimat acuzatorii mei, va fi anulat si la Bucuresti, la fel cum a procedat Consiliul de Onoare si Arbitraj al PNL Arad", a afirmat fostul vicepresedinte al organizatiei municipale.

Tolea a candidat pentru postul de presedinte al organizatiei, dar a pierdut in fata viceprimarului municipiului, Tiberiu Dekany.