Seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), chestorul Nelu Pop, a anuntat ca iesirea ilegala din tara a lui Frantisek Priplata ar fi fost posibila si din cauza lipsei de personal din vamile din vestul tarii.

Inculpatul, condamnat in Romania la opt ani de inchisoare pentru instigare la asasinarea liderului sindical de la "Tepro" Iasi, a parasit Romania, ajungand pe teritoriul Ungariei dupa care a plecat spre Cehia. El a trecut granita in aproximativ 20 de minute.

Prezent la Vama aradeana Nadlac, chestorul Nelu Pop a declarat ca trecerea frauduloasa a frontierei de stat ar fi fost posibila din cauza deficitului mare de cadre care se inregistraza la Directia Judeteana a Politiei de Frontiera Bihor, care are in subordine inspectoratele din judetele Arad, Timis si Bihor.

"Noi am demarat o ancheta pentru a stabili pe unde a parasit Priplata Romania, in mod fraudulos. Este posibil sa o fi facut pe la unul dintre punctele de trecere a frontierei din vest. Aici se inregistreaza un deficit de cadre de circa 30 la suta, ceea ce duce la o anumita deficienta in desfasurarea controalelor de frontiera", a mai spus seful IGPF.

Investitorul ceh Frantisek Priplata a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru instigare la asasinare, judecatorii instantei supreme achitandu-l pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.