UDMR Bistrita-Nasaud a renuntat la doua functii de directori generali de institutii descentralizate pentru a nu crea probleme in coalitia guvernamentala.

Presedintele filialei Uniunii, prefectul Szilagyi Ioan, a declarat ca, in urma unei intelegeri la nivel judetean intre PD, PNL, UDMR si PC, s-a stabilit ca maghiarilor le revin functiile de sef al Directiei Sanitar-Veterinare, respectiv cea de director-presedinte a Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate.

Prima este ocupata de un liberal, iar cea de-a doua de o persoana independenta din punct de vedere politic, susti-nuta de democrati.

"Am fost acuzat de mai multi politicieni de faptul ca UDMR a creat dispute in coalitia guvernamentala, insa noi am fost cei care am cedat functiile mentionate tocmai pentru a mentine armonia la nivel judetean. Fiecare partid a vrut sa aiba cat mai multe functii, iar noi am ramas doar cu o functie de director-adjuct", a spus prefectul.

Szilagyi Ioan a facut aceste afirmatii dupa ce doi deputati, Viorel Pupeza (PSD) si Ioan Aurel Rus (PRM), l-au acuzat public, la un post local de televiziune, de faptul ca intretine o stare tensionata la nivel judetean intre romani si maghiari, dar si intre partidele aflate in arcul guvernamental.