Contactat telefonic deputatul liberal, Horia Toma, unul dintre semnatarii acordului, ne-a declarat: „Desi sunt semnatar, nu imi aduc prea bine aminte care sunt termenii din document". Dar stie ca „toate cele trei parti se angajeaza sa ia masurile necesare pentru schimbarea Executivului local si pentru implementarea programului de guvernare".

„Modalitatile de schimbare a celor trei independenti de la CJ vor fi stabilite ulterior si nu exista un termen fix pentru realizarea acestui obiectiv", a incheiat deputatul. Pe de alta parte, deputatul conservator Romeo Hanganu ne-a explicat ca „nu se doreste obligatoriu schimbarea lui Anghel din functie, ci numai o rezolvare a statului sau politic.

Problema se poate rezolva prin inregimentarea intr-un partid, pentru ca CJ este o institutie aleasa pe considerente politice".

Independenta care deranjeaza

Florin Anghel, tinta vie a ciudatei coalitii, ne-a declarat ca „aceasta este o actiune a conducerii PNL care avea nevoie de o forma care sa ii permita sa inceapa pe fata negocieri cu PSD, pentru a constitui in Consiliu o majoritate simpla". „Este curios ca nu suntem atacati pentru ca suntem prosti sau ca nu facem nimic. Acum deranjeaza independenta noastra.

Probabil ca deranjam pentru ca nu ii lasam pe altii sa fure din banul public", a adaugat Anghel. El ne-a mai spus ca „s-a saturat de politica" dar ca este „prea incapatanat pentru a ceda acum cand mi-am facut atatia dusmani".

Calculele hartiei arata ca finalitatea acordului n-are sanse fara sprijinul PSD, deoarece PNL, PD si PC au impreuna 9 voturi in CJ, iar pentru revocarea conducerii este nevoie de semnatura a 2/3 dintre consilierii judeteni.