Noul nostru primar si pretinii lui vor sa le ia locul si daca se poate sa-i si intreaca. Cine sa-i opreasca? Poate doar Vintul.

Promitem ca o sa va tinem la curent cu toate si cu toti, cu ce misca-n Primarie, in CET etc. Deocamdata Stavarache si-a lui ceata, toti voinici cu fruntea-nalta, pun bazele marilor tunuri de pe raza municipiului Bacau si ce s-au gindit ei; ne trebuie spate la Bucuresti, trebuie pusa saua pe PNL si PD (in Bacau), eventual o botnita la botul Consiliului Local, o perdea de fum sau o sacosa cu citeva zeci de mii de euroi pe la prefectura si totul merge ceas.

Zis si facut. Mai intii Bucurestiul. Toate plingerile si eventualele nemultumiri ajung la Bucuresti, de obicei la PNL pentru ca starostele de Bacau este mare stab pe acolo si pe aici, pe la noi. Cine se pune, chiar la Bucuresti, cu primarul de Bacau, vicepresedinte PNL pe toata Rom\nia, membru sau presedinte in atitea si atitea congrese, comisii si comitete, mon cher??!!

Deci s-a bifat acest punct cu brio. Toata ziua, primarul nostru sta prin Bucuresti , pe la sedinte cu ministri , cu premierul etc. , ce mai, om mare, domnule!!! Cind sa mai tina el audiente pentru tata Floarea sau ne-a Gheorghe??? Cind sa le mai asculte necazurile sau doamne fereste, sa le rezolve necazurile ca doar pentru asta l-au votat toti acesti oameni???

El vine prin Bacau ca sa mai ia masa cu vreun ambasador sau cu vreo delegatie straina sau sa se ia la trinta cu Chiriac si Valeriu Gheorghe. Daca-l trintesc astia doi (ba s-ar parea ca sunt trei cu {osu) se duce naibii tot cascavalul pregatit de atita amar de vreme si de cafele la sedintele conspirative. N-ar fi drept, nu???

36 de milioane de euroi sunt ceva daca se impart la 3 sau 4. Nu-i rau nici daca s-ar imparti la 5-6.

Dar, sa ne intoarcem la saua ce s-a pus pe PNL si pe PD in Bacau (cei de la PSD Bacau nu mai au decit grija PNA-ului si a anilor de puscarie ce-i asteapta).

De citeva luni nu se aude decit hira si harta din directia celor doua partide, cine sa zica ceva? Chiriac, {osu si Valeriu Gheorghe au cam cazut, se pare, la pace cu Stavarache, 36 de milioane de euroi le umple si lor gura de respect si de sperante.

Nistor si Draganuta cauta cutite cit mai ascutite pentru a-i injunghia pe la spate pe Banu si pe subprefect. Cit despre Consiliul Local, toate bune si frumoase, pentru consilieri, nu pentru bacauani!!!

Nimeni nu miriie ceva impotriva primarului si a lui ceata. In Consiliul Local Bacau s-au intors vremurile lui Sechelariu. Avem aceeasi Marie, dar cu alta palarie. 150 000 de alegatori ai Consiliului Local si al primarului au fost abandonati, predati cu catel si purcel noilor baroni.

Baronii nostri i-au invins pe baronii lor, le-a luat cascavalul pregatit atitia ani de oamenii lui Sechelariu. Sa mori de ciuda, nu alta. Incepem azi si Dumnezeu stie cind vom termina! Ce-i cu acei 36 de milioane de euroi, de unde vin ei si unde se vor duce???

Nu-i mare filozofie, o parte din ei vin din buzunarele voastre, alta parte vine gratis din partea Comunitatii Europene prin programul ISPA pentru gunoiul menajer al orasului. Unde se vor duce??? Cum unde? La ei, ca doar nu la contribuabilii bacauani. La ei, adica la 2-3 societati, toate ale liberalilor din acest oras, SOMA si SSAB va spune ceva??? Ati prins miscarea, nu?!?

PD si PSD dorm in papuci, nici macar nu au prins miscarea liberalilor. Dar se vor trezi repede, atitia bani nu lasa pe nimeni rece.

De ce i-ar interesa pe bacauani aceste subiecte? Pentru ca bacauanii vor finanta un sfert din aceasta afacere, vor scoate din buzunar, din putinul pe care-l mai au banii care se vor duce pentru restituirea imprumutului de 9 milioane euro luat de Primarie de la BERD (cu aprobarea Consiliului Local Bacau cum altfel) plus dobinzile aferente . Ani buni, taxele de salubritate se vor dubla sau tripla pentru ca domnisorii nostri liberali sa devina noii milionari in euro.

Adevarul este ca se poate si altfel fara ca Primaria sa se imprumute si fara ca bacauanii sa plateasca taxe mai mari dar ar trebui ca cei de mai sus sa renunte la aceste milioane de euroi iar bacauanii sa plateasca taxe mai mici pentru gunoi. Cine sunt cei 150.000 de locuitori ai Bacaului {i cine sunt ei, cei 5-6 mari baroni in devenire? In Romania de azi, cei care contribuie la stat nu conteaza, ei fac si dreg.