Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac, vrea sa fie despagubit de prefectul Cristian Roman. Contac cere de la acesta depagubiri de peste cinci miliarde de lei, considerind ca imaginea sa a fost prejudiciata dupa ce prefectul a semnat, luna trecuta, ilegal ordinul de suspendare din functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Practic, presedintele Consiliului Judetean vrea despagubiri materiale de 250 de milioane de lei si morale de cinci miliarde. "Eu am vreo 200 de ziare in care m-a ponegrit si si-a batut joc de mine. Ma duc cu toate astea la Tribunal si ii intreb daca e bine sau nu.

Decind au ajuns la putere s-au tinut numai de mine", a declarat Contac, care crede ca imaginea sa face mai mult de cinci miliarde de lei. Despagubirile morale si materiale au fost cerute in instanta, primul termen al procesului urmind sa aiba loc pe 31 octombrie. Oficialii Prefecturii au anuntat ca vor face intimpinare.

"Este dreptul dumnealui de a face o asemenea solicitare, iar instanta va decide daca trebuie sa fie despagubit sau nu. Dumnealui nu are motiv pentru nu a ajuns in situatia de a nu fi presedinte al Consiliului Judetean", a declarat Mihai Elvadeanu, secretarul general al Prefecturii.

Prefectul spune ca solicitarea presedintelui Consiliului Judetean depaseste orice imaginatie si este convins ca nu ii va plarti acesti bani niciodata. "E o prostie. Nu ii voi da niciodata acesti bani, pentru ca Justitia nu poate sa accepte niciodata o asemenea prostie", a declarat prefectul Cristian Roman.