De cand a fost inlaturat de la conducerea partidului pe care l-a creat, Ion Iliescu s-a specializat in luptele de guerila. Bunicuta a adoptat metodele diversioniste ale KGB-ului si lanseaza periodic zvonuri alarmiste, care au darul de a-i submina autoritatea „prostanacului" de Geoana, dar mai ales de a-l atentiona pe acesta sa-si pazeasca bine spatele. Ultima gaselnita este cea a scrisorii care urma sa-l distruga pe Mircea Geoana.

Dupa ce au „rasuflat" informatii cum ca Iliescu se va dezlantui intr-o serie de atacuri fara precedent la adresa „handicapatului politic" Geoana, toata lumea astepta cu sufletul la gura rabufnirea celui care inca nu poate accepta ca a fost matrasit de catre un tinerel spilcuit, care nici macar nu stie pe de rost „Internationala".

Ieri s-a mai consumat un episod din telenovela caragialeasca a PSD: scrisoarea pierduta a ajuns intai la Adrian Nastase si abia pe urma la destinatarul ei, Mircea Geoana, dar si la Miron Mitrea. Epopeea scrisorii lui Iliescu catre Geoana s-a transformat in telenovela, dupa ce misiva buclucasa a ajuns in mainile lui Adrian Nastase, celalalt mare dusman al lui Iliescu.

Mucalit, presedintele executiv al PSD a declarat: „Mi-a facut multa placere s-o citesc". Ramane insa la latitudinea liderilor social-democrati sa aduca la cunostiinta presei elementele documentului, lucru care, cel mai probabil urmeaza sa se produca azi. Cel care i-a inmanat oficial depesa lui Nastase a fost Victor Opaschi, consilierul personal al lui Ion Iliescu.

Acelasi curier a livrat in cursul serii „docomentul" si lui Mircea Geoana, destinatarul oficial al scrisorii, si lui Miron Mitrea. Pana acum, continutul misivei nu a fost dezvaluit, dar este putin probabil sa avem de-a face cu o demisie a lui Iliescu, deoarece acest lucru nu ar putea fi ascuns presei, iar Nastase nu a dat de inteles in nici un fel aceasta varianta.

In plus, fostul sef de stat a negat in repetate randuri probabilitatea de a pleca din partidul pe care l-a fondat. Este totusi extrem de interesant de aflat ce putea fi atat de zguduitor in aceasta scrisoare, incat sa necesite acest circ mediatic de prost gust.

Geoana a receptionat „scrisoarea pierduta" a lui Iliescu

Asa cum era firesc, am incercat sa obtinem un comentariu care sa ne lumineze asupra dedesubturilor acestei telenovele politice. Daca duduia de la cabinetul lui Adrian Nastase a declarat candida ca nu avea habar de existenta acestei scrisori si ca nu poate in acest fel sa comenteze nimic, Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, a optat pentru o solutie mai comoda.

S-a dat la fund si nu a vrut sa fie deranjat. Atitudinea fostului ministrel al Justitiei este cu atat mai de neinteles cu cat el este cel care trebuie sa intermedieze relatia si asa extrem de delicata dintre PSD si presa. Pe de alta parte, pentru cei care nu stiau, Cristian Diaconescu este senator de Constanta.

Singurul contact pe care l-a avut pana acum cu circumscriptia sa a avut loc, probabil, in campania electorala.

Ii reamintim „alesului", dar si alegatorilor sai, cateva cuvinte frumoase, rostite din suflet, cu putin timp inaintea alegerilor de anul trecut: „Oamenii sunt convinsi de un lucru: acolo unde ma duc imi fac treaba cu seriozitate, daruire si ceea ce este foarte important, in mod profesionist.

Asa am facut-o si la Externe, asa o fac si ca ministru al Justitiei, asa o voi face si in calitate de senator de Constanta, daca voi fi ales. si alegatorii mei stiu asta". Nu, dom’le Diaconescu, n-au stiut.