Gheorghe Seculici si-a mai asigurat un mandat la conducerea organizatiei judetene a PD din Arad, dupa alegerile care au avut loc sambata. Fiind si singurul candidat la aceasta functie, el a adunat sufragiile majoritatii delegatilor prezenti, doar opt dintre acestia votand impotriva.

Alaturi de el, in echipa de conducere a fost ales ca si presedinte executiv, functie nou infiintata, ginerele sau, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

Peste 400 de delegati din tot judetul au participat la alegerile pentru conducerea organizatiei, care s-au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute. In urma sedintei-maraton, unde numai procesul de votare si de numarare a voturilor a durat cateva ore, fostul vicepremier Gheorghe Seculici a fost reales cu peste 400 de voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Membrii PD au mentionat ca sub conducerea acestuia organizatia s-a impus in judet si a castigat alegerile pentru Primaria municipiului Arad.

Mai mult, fostul vicepremier nu a avut nici un contracandidat, democratii sustinand ca este cea mai buna varianta pentru partid. Ginerele lui Seculici, primarul Gheorghe Falca, a fost ales al doilea om din partid. El a avut totusi 30 de voturi "importiva" si aproape 400 "pentru". Si pana acum, edilul a fost al doilea om din filiala, avand functia de vicepresedinte cu organizarea.

Totodata, senatorul Nicolae Iotcu, care a candidat pentru postul de secretar executiv al filialei, a reusit in urma campaniei electorale facuta pana in ultima clipa, sa fie ales in aceasta functie.

Chiar daca lucrarile Conferintei de alegeri au fost programate a se finaliza intr-un timp cat mai scurt, a fost nevoie de o prelungire neasteptata provocata de scandalul iscat la numararea voturilor pentru functiile de vicepresedinte.

Dupa o prima numarare a voturilor pentru cele 10 mandate de vicepresedinti, s-a constat ca Ciprian Luca, consilier juridic in cadrul CJ, a pierdut lupta, obtinand cu un vot mai putin decat Ion Micuresc, consilier judetean.

Deoarece in sala existau voci care vehiculau o posibila fraudare a alegerilor, Seculici a cerut o renumarare a voturilor. Astfel, s-a constatat ca Luca obtinuse in realitate cu 11 voturi mai mult decat Micurescu.

Presedintele reales al democratilor aradeni a promis ca situatia creata va fi analizata, iar cei din comisia de numarare a voturilor risca sanctiuni.