PSD a pierdut functia de viceprimar al municipiului Sibiu, dupa ce primarul orasului, Klaus Johannis (FDGR), a solicitat demisia lui Ioan Banciu din aceasta functie, ca urmare a declaratiilor politice lipsite de fair-play pe care presedintele fostului partid de guvernamant, Mircea Geoana, le-a facut la adresa sasului.

"Am considerat ca putem colabora la nivelul municipiului si cu reprezentantii PSD in Consiliul Local. Declaratiile lui Geoana, de la sfarsitul saptamanii trecute, mi-au aratat ca acest lucru nu este posibil si cred ca este timpul sa incheiem aceasta colaborare. Am cerut demisia viceprimarului si astept ca acest lucru sa se intample", a declarat Johannis.

La cateva ore dupa acest moment, Banciu a anuntat ca a renuntat la functia din fruntea Primariei.

Furtuna din cadrul institutiei a inceput dupa o serie de declaratii deloc inspirate ale presedintelui PSD la adresa optiunilor primarului Klaus Johannis.

Geoana a declarat ca edilul a "uitat" cum a mers in fata Guvernului Nastase si a solicitat sprijin financiar si logistic pentru realizarea programului "Sibiu ‹ Capitala Europeana 2007", sprijin pe care, in opinia liderului social-democrat, municipalitatea l-ar fi primit cu multa bunavo-inta.

In ciuda acestui sprijin, a lasat Geoana sa se inteleaga, primarul Johannis a "luat la gat fularul portocaliu al Aliantei", situatie cu care liderii PSD nu s-au impacat nici macar astazi.

Desi a avut ample referiri la comportamentul edilului in anul electoral 2004, presedintele social-democrat nu a clarificat daca intre PSD si primarul FDGR ar fi fost incheiat, la vremea respectiva, un eventual protocol de sustinere electorala a fostului partid de guvernamant. Presedintele PSD, Mircea Geoana, nu a uitat, insa, sa se declare "dezamagit de prestatia primarului Johannis".