Fosta conducere a Directiei de Sanatate Publica din Constanta este anchetata de Directia Nationala Anticoruptie Constanta. In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc vineri, 9 decembrie a.c., dr. Dumitru Marius Enescu a declarat ca i s-a solicitat sa puna la dispozitia DNA documentatia privind contractele incheiate de fosta conducere.

„Exista o serie de sesizari scrise, care dateaza inca de la inceputul anului, in urma carora DNA a deschis niste dosare. Este vorba de politica de personal si acte de coruptie, care vizeaza angajati ai DSP. Drept pentru care ni s-a solicitat sa punem la dispozitie acte privind resursele umane si situatia economico-financiara", a afirmat dr. Dumitru Marius Enescu.

De altfel, dupa cum se pare, nu doar dr. Camelia Ciobotaru se afla in vizorul DNA, ci si actuala conducere a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. „Sunt anchetate anumite situatii din Spitalul Judetean privind contractele de achizitie si contractele de reparatii", a adaugat dr. Dumitru Marius Enescu.

Mai mult, activitatea conducerii Spitalul Clinic Judetean de Urgenta este analizata si de comisia de audit din cadrul DSP Constanta si de comisia mixta a Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Si intr-un caz, si in celalalt, dr. Catalin Grasa a obstructionat anchetarea prin neprezentarea documentatiilor la timp.

„Am primit o sesizare din partea DSP Timis, din partea ec. Pipica Muresan, care a fost sefa corpului de control mixt. Comisia a fost tinuta si duminica, si sambata, pana la 3 noaptea, pana le-au fost prezentate actele", a aratat dr. Enescu, subliniind chiar ca actele au fost si antedatate.