Candidatul PD Mures pentru postul de inspector scolar general a ratat intrarea in concurs din cauza dosarului incomplet. Astfel, Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis, vineri, in teritoriu o adresa in care se arata ca din dosarul candidatului Suzana Ganta lipsesc doua documente fara de care aceasta nu poate fi lasata sa participe la examen.

"Doamnei Suzana Ganta i s-a respins dosarul de inscriere la concurs pentru ca nu a avut la dosar caracterizarea Consiliului Profesoral al unitatii de invatamant in care activeaza si nici caracterizarea din partea Consiliului de Administratie de la Inspectoratul Scolar Judetean, asa cum prevede metodologia de organizare a concursului", a declarat Daniel Tomoni, consilier in cadrul Directiei de

Comunicare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC). Acesta a adaugat ca este exclus ca pana la data concursului, Ganta sa isi poata completa dosarul.

"Articolul 5 din aceasta metodologie prevede ca, odata inregistrat dosarul, nu se mai admit documente", mai sustine reprezentantul MEC.

Potrivit aceleiasi surse, in conditiile in care nu se va inscrie un alt candidat pentru acest post, la examenul care se va desfasura in intervalul 16-23 decembrie, Suzana Ganta isi va continua mandatul de sef al ISJ Mures in regim de interimat pana la organizarea unui nou concurs, cel mai probabil la inceputul anului viitor.

Contactata telefonic, Suzana Ganta s-a aratat, initial, surprinsa sa afle acest lucru. "Nu am avut inca timp sa studiez corespondenta, deci nu stiu nimic oficial. Am auzit si eu ceva de genul acesta", a spus seful interimar al ISJ, care doua ore mai tarziu a spus ca din punctul sau de vedere dosarul de candidatura este complet.

"Toate documentele au fost depuse. Aveam depuse procesele-verbale ale sedintelor Consiliului Profesoral si al Consiliului de Administratie", a mai afirmat Suzana Ganta. Ea a recunoscut in cele din urma ca nu are la dosar o caracterizare sau recomandare speciala din partea Consiliului de Administratie al ISJ si nici din partea Consiliului Profesoral.

Surse neoficiale din randul democratilor sustin, insa, ca este vorba doar de un tertip prin care noua conducere a filialei PD a reusit sa amane ocuparea postului de inspector scolar general. Mai mult, liderul interimar al organizatiei judetene, primarul Dorin Florea, nu ar fi de acord cu numirea Suzanei Ganta pe aceasta pozitie.

Unul dintre potentialii candidati la functia de sef al ISJ este, potrivit anumitor surse, fostul inspector scolar general Dumitru Matei. El benefi-ciaza de sustinerea liderului filialei democratilor, Dorin Florea.