Lichidarea judiciara a societatii "UTEPS" SA Alba Iulia a fost finalizata de lichidatorul desemnat de judecatorul sindic sa administreze acest proces - firma "Euroconsult" SRL Arad - filiala Deva.

Ieri, la sediul combinatului de utilaj greu a avut loc distribuirea salariilor restante pentru fostii salariati, suma incasata de cei peste 250 de muncitori disponibilizati ridicandu-se la 5,5 miliarde lei. Oamenii au stat ore intregi la coada pentru a ajunge sa-si incaseze banii restanti, media platilor pentru o persoana ridicandu-se la aproximativ 15 milioane lei vechi.

"Conform angajamentelor asumate fata de creditorii si fostii salariati ai SC "UTEPS" SA, lichidatorul judiciar a reusit ca, in mai putin de 5 luni de la data deschiderii procedurii de faliment, sa valorifice in proportie de 95 la suta patrimoniul societatii.

In aceasta luna, lichidatorul face primele distribuiri catre creditorii si salariatii societatii, sumele totale distribuite fiind de peste 40 miliarde lei vechi", se sutine intr-un comunicat de presa emis de reprezentantii SC "Euroconsult" SRL.

In afara de salariati, primii beneficiari ai sumelor distribuite sunt Directia Generala de Finante Publice Alba, care va incasa la bugetul statului peste 27 miliarde lei, si Banca Comerciala Romana, a carei creanta va fi acoperita integral pana la sfarsitul procedurii.

Alti creditori care vor beneficia de pe urma lichidarii sunt Primaria Alba Iulia si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

"Lichidarea "UTEPS" SA reprezinta un real succes, raspunzand pe deplin asteptarilor creditorilor si ale tuturor celor implicati in aceasta procedura de faliment", se mai sustine in comunicatul "Euroconsult".

Lichidarea combinatului s-a facut, de fapt, prin negociere directa cu un investitor din Sibiu - SC "Demers Import - Export" SRL. Valoarea contractului de vanzare-cumparare se ridica la 2 milioane de euro.

Suma obtinuta in urma vanzarii activelor combinatului de utilaj greu reprezinta 30 la suta din valoarea totala a datoriilor, cifrata la 286 miliarde lei vechi.