In ultimele zile autoritatile valcene au fost puse pe jar din cauza faptului ca in comuna valceana Daesti au murit zeci de pasari din cauza unui virus necunoscut.

In jur de 80 de pasari au murit in ultimele zile, ceea ce i-a facut pe medicii veterinari sa inceapa imediat verificarile pentru a stabili daca nu era vorba despre virusul gripei aviare. S-a stabilit ca nu era vorba despre gripa aviara, ci de alti virusi care au afectat in special gainile nevaccinate.

„Inspectorul de zona, medicul Adrian Greere a recoltat probe de galinacee moarte in localitatea Daesti, pe care le-a adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Valcea pentru precizare de diagnostic.

In urma examenului rapid efectuat de specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si de Sanatate a Alimentelor Valcea, prin Laboratorul Sanitar Veterinar a fost exclusa gripa aviara, cauza mortii fiind alte viroze care afecteaza pasarile in perioada rece a anului." – a precizat directorul de cabinet al prefectului de Valcea, Carmen

Constantinescu. Zona a ramas totusi atent monitorizata, deoarece rata mortalitatii la galinacee continua sa fie mare. Boala se manifesta aproximativ la fel cu gripa aviara, dar nu este transmisibila la om.