Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, acuza actuala conducere a Consiliului Judetean ca nu are o strategie de dezvoltare a Muresului. De asemenea, edilul a afirmat ca echipa din fruntea CJ nu face decat sa copieze o serie de proiecte ale fostei administratii judetene, care au devenit anacronice.

Mai mult, daca s-ar face un bilant al activitatii institutiei in 2005, s-ar putea observa ca nu a facut altceva decat sa finalizeze unele proiecte vechi.

In consecinta, Florea cere schimbarea actualului presedinte al CJ, Lokodi Edit, despre care sustine ca este rodul intelegerilor de pe vremea protocolului PSD-UDMR. In acest sens, primarul a afirmat ca a avut o discutie cu deputatul Borbely Laszlo si cu liderul filialei UDMR, Kelemen Attila, si ca problema va fi supusa spre dezbatere si in cadrul coalitiei de guvernare.

In replica, Lokodi Edit a declarat ca CJ are atat proiecte, cat si strategie de dezvoltare si ca intrucat este o doamna, nu il ataca pe Florea. Ea a anuntat ca l-a dat in judecata pe primar deoarece refuza sa respecte legea si sa preia de la CJ Centrul de Zi "Rozmarin".

"Prin reorganizarea sistemului de protectie a copilului, Primaria ar fi trebuit sa preia centrul din iulie 2005. Acolo sunt copii cu diferite grade de handicap, de gradinita", a mai spus Lokodi Edit.

Potrivit acesteia, actiunea deschisa in instanta de contencios-administrativ impotriva primarului a fost inregistrata la finele anului trecut, ca urmare a refuzului repetat al acestuia de a prelua centrul.

Mai mult, Lokodi Edit a adaugat ca afirmatiile primarului, potrivit caruia preluarea Centrului "Rozmarin" nu s-a facut deoarece CJ nu a fost de acord sa preia de la administratia locala centrul de batrani, nu sunt reale.