Liderii organizatiilor liberale din localitatile muresene Sancrai si Rusii Munti, Gheorghe Cioban si Balan Dumitru, si-au anuntat, ieri, demisia din filiala PNL. Alaturi de cei doi au parasit partidul coordonatorii sectiilor de votare din cele doua comune - 4 consilieri locali alesi pe listele liberalilor si cateva zeci de membri.

Dintr-un comunicat de presa semnat de cei doi fosti presedinti de organizatii locale ale PNL, demisiile au fost inaintate pe fondul nemultumirilor legate de prestatia ca lider al filialei a ministrului Sanatatii, deputatul Eugen Nicolaescu, dar si de cea a prefectului Ciprian Dobre.

Demisionarii sustin ca nu au beneficiat de sprijin din partea conducerii judetene in coordonarea activitatii organizatiei locale, iar comunicarea cu judetul a fost deficitara.

Mai mult, acestia reclama faptul ca dupa venirea lui Eugen Nicolaescu la Targu-Mures si mai ales dupa castigarea alegerilor in 2004, conducerea liberala s-a asezat "la cheremul unor grupuri de interese straine de principiile liberale".

Ei il acuza, astfel, pe ministru de faptul ca ar fi instaurat dictatura in interiorul organizatiei judetene a PNL si ar fi orchestrat "jocurile murdare care au vizat inlaturarea unor candidaturi la diverse functii eligibile" din partid.

Nu in ultimul rand, liberalii demisionari au caracterizat drept ridicola autopropunerea lui Eugen Nicolaescu pentru postul de presedinte al organizatiei judetene a PNL si ii cer acestuia sa respecte statutul partidului si sa demisioneze din una din functiile de conducere detinute deoarece in momentul de fata este in afara statutului liberalilor.