Cu o detasare, de fapt un fel de je m'en fiche, demna de o cauza mai buna, prefectul Ciprian Dobre si-a prezentat ieri raportul, tras in tipla, la un an de cand a fost instalat in functie. Semn ca echipa ii este devotata, pe prima pagina „prefect" era scris cu litera mare.

Noroc cu raportul destul de complet, deoarece la intrebarile puse, prefectul s-a declarat depasit de situatie. Scuza lui a fost ca „nu se pricepe la cifre" sau ca „problema respectiva este data in lucru". Noroc cu simtul umorului pe care il poseda si cu dezvaluirile oarecum delicioase despre avere.

Ciprian Dobre este foarte multumit de activitatea lui de pana acum, considera ca, la numai un an, a facut foarte multe pentru judet. De-acum, de cand a devenit independent, se simte „neatarnat politic", deci cu mai multa libertate de miscare.

Dovada ca este cu adevarat independent sta in faptul ca habar nu are ca organizatia PNL Mures este in deriva, ca pleaca filiale intregi. In buna traditie a perdantilor si Dobre a declarat ca cei plecati nu au avut nici un fel de activitate.

Dovedind ca nu si-a pierdut capacitatile de bun orator, prefectul a vorbit cu documentul sub nas, despre realizarile lui din 2005.

Chiar daca anul trecut a fost unul cu „multe probleme dificile", judetul fiind atins de valuri succesive de inundatii, prefectul a avut totusi si puterea sa inima sa se gandeasca la cei loviti si mai rau de soarta initiind campania „Mures pentru Romania", de ajutorare a sinistratilor.

Nici mult mediatizatul Festival al Vaii Muresului nu a scapat neinclus in raport, ca o realizare notabila a prefectului. Cu dexteritatea caracteristica avocatilor a mediatizat cu succes situatii de criza: Azomures, Romvelo si Carbid Fox.

Dobre sustine ca pana la ora actuala a adus in judet peste 300 de miliarde de lei si spera sa apuce o felie mare din suma de un miliard de euro destinata, la nivel national, pentru refacerea infrastructurii.

Inmatriculare in 24 de ore

Primele masuri pe care intentioneaza sa le ia imediat se refera la sectoarele care au relatii directe cu cetateanul. Prefectul promite oamenilor ca un cazier va fi eliberat intr-o ora, la fel si pasaportul, iar inmatricularea unei masini nu va dura mai mult de 24 de ore.

Ciprian Dobre sprijina proiectul Ministerului SanaSatii privind infiintarea unui centru regional de urgenta, considerand medicina o componenta a brandului Mures. In ceea ce priveste strict insitutia pe care o conduce, Dobre doreste sa schimbe centrala telefonica, uzata fizic si moral.

De asemenea, mai are ceva probleme la departamentul Juridic, acesta fiind condus de un interimar, dupa ce fostul director, Huza, l-a lasat balta, cu registrele vraiste.

In documentul prefectului exista si doua subcapitole care contin raportul secretarului general al institutiei si al Corpului de Control al prefectului.

Fara matusa

In ceea ce priveste declaratia de avere, Ciprian Dobre a declarat ca are mai multe datorii, el avand trei credite contractate la tot atatea banci in valoare de 25.000 de euro. „Desi nu ma potIplange ca am salariu mic, am o nevasta care ma tine, ea castiga mult mai bine", a declarat prefectul.

Dobre sustine ca nicicand pana acum institutia nu a inregistrat mai multe documente intrate, 21.409, din care 4.925 de petitii au fost solutionate in termen legal.

Potrivit prefectului au fost repartizate cam 10 petitii pe zi, pe cap de functionar, asta incluzand si soferii.

Cu un optimism desavarsit, Ciprian Dobre a intrat in cel de-al doilea an de mandat liber de orice obligatie politica. Cel putin asa sustine.