Directorul Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC) din Cluj-Napoca, Liviu Neag, a demisionat din PSD. Gestul sau a fost taxat de fostii sai colegi de partid, care au emis un comunicat de presa in care il critica pe director ca ar pune in pericol viata persoanelor cu handicap.

Si asta, pentru ca RATUC a cumparat doua microbuze pentru transportul persoanelor cu dizabilitati, iar masinile nu au centuri de siguranta.

Liviu Neag a spus, insa, ca angajatii regiei monteaza deja centurile de siguranta pe microbuzele respective, asa ca acuzele conducerii PSD ar fi neintemeiate. Astfel, prin demisia sa, social-democratii au pierdut ultimul post important pe care il detineau in administratia locala.

Aceasta, dupa ce fostul director al Regiei Autonome a Domeniului Public, Liviu Medrea, si-a dat demisia, anul trecut, de la conducerea RADP, pentru ca nu a fost ales de catre Consiliul Local in noul Consiliu de Administratie al regiei.

Neag si Medrea au avut pana acum destine politice asemanatoare. Ambii au fost membri ai PUNR, dar au parasit acest partid dupa ce fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a fost exclus din formatiunea politica pe care o condusese pana atunci. Funar, impreuna cu cei doi directori, au incercat sa fondeze Partidului Alianta pentru Unitatea Romanilor.

Dupa ce Tribunalul Bucuresti a refuzat sa inregistreze aceasta formatiune, drumurile celor trei s-au despartit. Gheorghe Funar a devenit secretar general al PRM, iar Liviu Medrea si Liviu Neag, pe atunci consilieri judeteni, impreuna cu fostul presedinte al CJ, Victor Constantinescu, au intrat in PDSR, actualul PSD, impreuna cu un grup masiv de fosti membri PUNR.

Atat Neag, cat si Medrea au ramas directori de regii pana in anul 2000. Amandoi au candidat si au fost alesi pe lista de consilieri judeteni ai social-democratilor. Numai ca Liviu Medrea a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean, iar contractul sau managerial cu RADP a fost suspendat, in timp ce Liviu Neag a ramas director al RATUC.

La alegerile din anul 2004, Liviu Neag nu a mai fost ales consilier judetean, insa a ramas director al RATUC, fiind agreat si de noua Putere. Liviu Medrea a fost reales pentru un al treilea mandat in Consiliul Judetean, dar a pierdut functia de vicepresedinte.

El a redevenit o scurta perioada director al RADP, insa a demisionat de la conducerea regiei, dupa ce postul de director interimar fusese ocupat timp de peste trei ani de sefa Organizatiei judetene de femei a PSD, Mihaela Rozor, cea care a devenit apoi consilier judetean si, in cele din urma, subprefect. In continuare, Liviu Medrea este membru PSD.

Acum, Liviu Neag a parasit corabia social-democratilor si nu s-a inscris deocamdata intr-un alt partid.