Discutiile pe tema averii lui Dan Ioan Popescu, cea pe care de curand a fost pusa poprire, i-a creat celui in cauza, fara doar si poate, o stare de nervozitate justificata.

Chiar inainte cu cateva zile de decizia Comisiei de verificare a averilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie de instituire a sechestrului asigurator asupra unor bunuri, terenuri si un apartament apartinand pesedistului mentionat, acesta si-a revarsat naduful, dupa cum sustin surse din PSD, asupra unui coleg de asemenea suspectat ca a strans o avere considerabila, culmea, dintr-o biata leafa de bugetar.

Dupa cum se stie, Partidul Social Democrat este impartit in tabara/sustinatorii lui Hrebenciuc, tabara lui Mitrea, tabara lui Iliescu, a lui Geoana, poate si a lui Nastase (daca o mai fi ramas cineva alaturi de acesta dupa ultimele evenimente), concluzionand: fiecare cu bucatica lui de PSD.

Pe fondul acestei situatii care numai de bun augur nu este, unii dintre pesedisti au incetat sa se mai suspecteze si sa intrebe pe la colturi despre ceilalti si au inceput sa-si ridice poalele in cap, fara jena. Mai mult, dupa acuzatii, s-a ajuns, cum este si cazul lui Dan Ioan Popescu, si la violente fizice.

Cel putin asa sustin persoane prezente, in urma cu cateva zile, la sediul PSD din strada Kisseleff. Se pare ca intr-un cerc destul de restrans, de la o discutie la alta, si stiindu-se ca latul se strange in jurul averii fostului ministru al Economiei, situatia a degenerat.

Martorii declara, cu mana de pesedisti pe inima, ca la un moment dat, Dan Ioan Popescu a declarat ca nu mai suporta tensiunile, discutiile pe la colturi sau chiar apropourile pe fata, referitoare la averea sa. In respectivele momente, DIP nu mai parea sa-si aduca aminte de pariul de orgoliu care se zvoneste prin PSD ca l-ar fi facut „greii" din conducerea partidului.

Mai exact, pe la colturile PSD se zvoneste ca pesedisti de marca precum Mitrea, Nastase, Hrebenciuc si DIP ar fi facut un pariu referitor la care dintre ei reuseste, in Guvernarea PSD din 2000-2004, sa stranga cei mai multi bani. Indiferent de metode si mijloace.

Revenind insa la discutia din bulevardul Kisseleff de acum cateva zile, care l-a iritat la culme pe DIP, si asa „inveninat" de situatia sumbra din ultima perioada, cel care a platit pentru nervii pesedistului fost ministru al Economiei a fost, din cate se aude, Gabriel Oprea, fost prefect de Bucuresti si fost ministru delegat al Administratiei Publice.

Surse demne de incredere, care sustin ca au participat la respectiva reuniune, o reuniune nu pentru foarte multi ochi si urechi, sustin ca Dan Ioan Popescu s-a „racorit" servindu-i lui Gabriel Oprea un pumn in gura.

Cu alte cuvinte, DIP, constient deja de faptul ca in cateva zile asupra sa se va abate un verdict nu tocmai placut – sechestrul pe avere – nu a mai tinut cont de martori, de cei prezenti in sediul de partid si i-a aplicat lui Oprea corectia… „meritata" din punctul de vedere al nervilor dezlantuiti.