Fiica deputatului liberal de Arad, Titu Gheorghiof, a primit o sponsorizare de cateva mii de euro din partea SC "Astra Vagoane" SA, pentru plata studiilor facute in Statele Unite ale Americii.

In declaratia de avere a parlamentarului, care mai detine si functiile de secretar general la Camera Deputatilor si presedinte al Organizatiei judetene a PNL, apare scris ca, anul trecut, el a primit sponsorizari de cateva mii de euro.

La capitolul "Venituri ale declarantului si ale membrilor familiei sale, realizate in ultimul an fiscal incheiat", apare si numele fiicei deputatului, Silvia Gheorghiof, in dreptul careia este mentionata suma de 6.897 dolari, ca sponsorizare (taxe universitare).

Gheoghiof a declarat ca fiica sa a depus o cerere la fabrica aradeana constructoare de vagoane pentru calatori. Din cate se pare, dupa terminarea studiilor din SUA, aceasta urma sa se intoarca la Arad pentru a lucra la SC "Astra Vagoane", firma care i-a donat banii de scolarizare.

Intre timp insa, fiica secretarului general al Camerei Deputatilor a terminat facultatea de Relatii Internationale in SUA, dar s-a decis sa continue studii de drept, asa ca aceasta nu se va intoarce, deocamdata in Romania. Deputatul nu a putut spune ce se va intampla cu banii primiti de fiica sa, pentru ca sustine ca nu cunoaste exact clauzele contractuale, desi este avocat de profesie.

Surse din conducerea SC "Astra Vagoane" sustin ca astfel de sponsorizari au primit mai multi studenti cu rezultate foarte bune. Printre obligatiile ce le revin tinerilor se afla un lucru cert, faptul ca acestia trebuie sa faca numele firmei cat mai cunoscut.

Pe langa donatia primita de la societatea constructoare de vagoane calatori, Titu Gheorghiof a mai adunat, anul trecut, o suma de 99.745 RON numai prin intermediul cabinetului sau individual de avocatura, la care se adauga peste 55.660 RON din indemnizatia primita de la Camera Deputatilor.