Scandal mare in Cluj. Dupa preturi exorbitante pe piata imobiliara, dupa traficul imposibil, dupa parcarile haotice, iese la iveala si publicitatea ilegala. Haiducia a facut ca mai multe institutii si cladiri centrale sa isi incarce fatada cu mesh-uri publicitare amplasate ilegal.

Cadrul legislativ sustine ca pentru o astfel de initiativa este nevoie de autorizatii de constructie emise de primarie, insa Cladirea Biscuite achizitionata de Sorin Dan si cladirea Romtelecom, cumparata de Banca Transilvania, sunt incarcate de mesh-uri amplasate ilegal.

Nu mai putin de 55 de panouri publicitare ilegale au fost depistate de angajatii primariei din Cluj Napoca.

Cladirea Biscuite, sediul fostei Banci Agricole, a fost cumparat de Target Investment SA, firma condusa de omul de afaceri Sorin Dan in parteneriat cu un asociat. Cladirea a fost constant incarcata, chiar dinainte sa fie achizitionata, de mesh-uri care vor trebui date jos.

Sorin Dan nu a putut fi contactat ieri ca sa explice ilegalitatea banner-elor.

Ultimele somatii pentru patru cele mai grave situatii au fost emise luni. Este vorba de somatii adresate Cinematografului Republica cladirii – biscuite cumparate de Target Investment si Bancii Transilvania, care a cumparat Cladirea Romtelecom.

‘‘Dupa parerea mea nici una dintre ele nu se afla in legalitate si nu are autorizatie de constructie’‘, a declarat seful Directiei de control al primariei Cluj Napoca, Minodora Fritea.

Problemele cele mai mari ar putea surveni la Casa de Cultura a Studentilor, care este singura institutie bugetara dintre cele patru somate luni de Primaria Cluj. Totodata, somatii va primi si Target Investment, care a contractat aproape toata suprafata cladirii-biscuite si incaseaza sume substantiale in ilegalitate.

Responsabila pentru bannerele si mesh-urle de pe cladirea de apartamente in care este deschis si cinematograful Republica din Cluj este asociatia de locatari, dupa ce surse din cadrul RADEF au infirmat ca ar avea contracte de promovare incheiate cu agentiile de publicitate.

In mod normal primaria nu poate interveni pentru a da jos mesh-urile de pe cladirile private, insa Minodora Fritea invoca o hotarare de Consiliu Local din 2001, 349/11.10.2001 si legea administratiei publice, 215/2002. In aceste conditii, masura va fi luata, cel putin deocamdata, doar in centrul istoric al orasului.