Fundatiile si asociatiile patronate de politicieni se dovedesc, de cele mai multe ori, mijloace legale de atragere a banilor pe cai mai mult sau mai putin legale, cu titlu de donatii.

Declaratia fostului consilier PD, Elena Udrea cum ca Dinu Patriciu isi rasplateste apropiatii din Guvern si nu numai prin intermediul unei fundatii pare sa reaprinda scandalul dintre democrati si liberali.

Pe lista persoanelor aflate pe statul de plata al magnatului liberal s-ar afla, in opinia Elenei Udrea si senatorul PNL de Cluj, Norica Nicolai, un cunoscut aliat al lui Dinu Patriciu.

Deputatul de Cluj din partea Aliantei D.A. PNL-PD, Norica Nicolai, sustine in continuare ca declaratiile Elenei Udrea, fostul consilier al presedintelui Basescu si in prezent membru PD, nu au nici o valoare. "Nu ma intereseaza ce sustine Elena Udrea. Nu are nici o greutate politica", ne-a declarat Nicolai.

Aceasta a recunoscut ca face parte din membrii fondatori ai Institutului pentru Libera Initiativa, dar sustine ca nici unul din acesti membri nu este salarizat. Fondurile din care institutul sustine seminariile si realizeaza studiile de piata provin, conform declaratiilor deputatului PNL, exclusiv din donatii.

Nicolai a adaugat ca nu cunoaste indeaproape politica de finantare a fundatiei deoarece aceste activitati sunt realizate de catre comitetul director, din care face parte si Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu.

Zilele trecute Elena Udrea a provocat autoritatile sa verifice modul in care este finantat Institutul pentru Libera Initiativa. Din comitetul director al institutului fac parte si Calin Popescu Tariceanu, Dinu Patriciu sau Crin Antonescu.

Udrea considera ca prin intermediul institutului Dinu Patriciu ar fi avut posibilitatea sa cumpere o seama de colegi liberali, persoane influente in cadrul guvernului. Reactiile deputatului PNL, Norica Nicolai dovedeste existenta inca unui conflict in stare latenta intre femeile din randul Aliantei.

Nicolai a mai fost implicata intr-un conflict cu deputatul PNL Mona Musca, cu ocazia alegerilor in organizatia de femei a PNL.