Demisiile anuntate din PSD Alba, in ultimele zile, nu au ramas fara reactie din partea conducerii organizatiei judetene. Intr-un comunicat de presa intitulat "Demisiile inmuguririi PSD Alba", purtatorul de cuvant al filialei, Doina Harda, ii ataca dur pe Marius Rotar si pe Cornel Suciu, care si-au depus demisiile la sediul judetean al partidului.

"Anuntatele demisii din organizatie nu constituie nici un fel de surpriza. Conducerea filialei se astepta la asemenea reactii disperate ale unor membri fideli deputatului Mugurel Sarbu, care s-au trezit peste noapte in neplacuta ipostaza de a ramane fara "protector".

In cazul consilierului local Marius Rotar nu putem avea prea multe obiectii, poate doar sa-i reprosam ca nu a acceptat mainile intinse si s-a lasat prea usor influentat in luarea unei decizii cu caracter ultimativ. In rest nu putem decat sa-i respectam hotararea si sa-l asteptam sa revina in PSD Alba", se precizeaza in comunicat.

Acuzatii la adresa lui Cornel Suciu

Ceva mai nuantata, dar si mult mai dura este opinia reprezentantilor organizatiei in ceea ce-l priveste pe fostul purtator de cuvant si mandatar financiar in perioada campaniei electorale, Cornel Suciu. "Demisionand din PSD, domnul Suciu uita o multitudine de aspecte care i-au fost mai putin favorabile in decursul activitatii sale politice.

Cornel Suciu da dovada de amnezie daca nu isi aminteste ca a trecut pe la mai multe formatiuni pana cand si-a gasit locul in PSD, partid care l-a propulsat in functii importante, inclusiv in locuri de munca bine platite si caldute.

A activat fara succes in PL '93, iar apoi, timp de un an si noua luni, a facut parte din PNTCD, pana in august 1994, reusind "performanta" de a fi simultan, timp de cateva saptamani, membru si la taranisti si la PDSR! Auto-intitulat "vector de imagine", domnia sa a ales cu lasitate sa abandoneze partidul care i-a creat de fapt imaginea actuala, insa a uitat sa spuna ca a avut si alte atributii in PSD Alba", se mai mentioneaza in document.

Mai precis, Suciu a ocupat functia de mandatar financiar al organizatiei judetene, fiind principalul responsabil de datoriile ramase neplatite de PSD Alba in urma campaniilor electorale din 2004, perioada in care s-a aflat la timona "binecunoscutul" actual deputat independent Mugurel Sarbu.

Suciu mai este acuzat ca nu a facut nimic pentru recuperarea datoriilor partidului si ca a preferat sa se ocupe de o asa-zisa tabara de dizidenti din partid, care are fi avut drept scop punerea la cale a unui puci pentru a-l readuce pe Sarbu la putere in partid.

Replica pe masura

Replica demisionarului Cornel Suciu la aceste acuzatii a fost la fel de dura. "Nu am ascuns niciodata faptul ca am fost membru PNTCD. Sunt mandru de acest lucru. Nu am fost, in schimb, niciodata membru in PL '93. Este o fabulatie a lui Ioan Rus.

In ceea ce priveste atributiile mele in calitate de mandatar financiar, tin sa-i amintesc Doinei Harda ca mandatarul financiar avea obligatia de a reflecta in contabilitate cheltuielile efectuate si veniturile realizate si nu sa urmareasca incasarea banilor. Acest lucru era obligatia candidatilor", a declarat Cornel Suciu.

El a completat ca partidul nu i-a oferit nici un loc caldut de munca si i-a recomandat purtatorei de cuvant Doina Harda sa-l ia pe presedintele Ioan Rus si sa-si vada de treaba lor.

"De asemenea, tin sa-i reamintesc doamnei Harda faptul ca a plecat rusinos la ApR, unde a avut o prestatie lamentabila la alegerile locale din 2000", a adaugat Suciu.