Dorin Florea se considera in opozitie. Desi e lider local al Aliantei DA, sustine ca aceasta nu functioneaza. Uitand ca PD e la putere, vrea ca PD sa ajunga serios pentru a guverna. Ieri a tunat: presedintele CJ Lokodi Edita a fost o alegere proasta, prefectul dezinteresat.

Florea a anuntat ca va cere evaluare internationala a administratiei muresene, invocand un complot politic. In razboi cu toata lumea, Florea vrea alt prefect si presedinte pentru CJ. "Partenerii" coalitiei s-au saturat de atacuri si avanseaza varianta fara Florea, sau chiar fara PD. Evident Alianta nu functioneaza.

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, s-a dezlantuit impotriva partenerilor de coalitie, a Prefecturii si Consiliului Judetean, suparat fiindca CJ a votat pentru administrarea Aeroclubului Teritorial Targu Mures.

Edilul a invocat un boicot motivat politic de la nivel central, orchestrat cu stiinta prefectului Dobre si ministrului Nicolaescu.

Hazardul

"Regret ca mai presus de interesele orasului, consilierii judeteni au ales hazardul, aventura", a spus Florea referitor la votul din CJ. El a exemplificat prin "cuplaraiul politic" alcatuit din UDMR, PSD, PNL si PC. "Noi ne-am adresat Prefecturii pentru a stabili regimul terenurilor.

Targu Muresul este cel mai afectat in urma retrocedarii terenurilor, regret ca prefectul n-a inteles motivatia reintregirii patrimoniale a orasului. De altfel nici nu putea intelege atributiile sale", a comentat Florea.

Apoi a sustinut ca are informatii de la nivel central ca toate proiectele orasului sunt blocate printr-un complot "de care nu este strain nici prefectul si nici Nicolaescu. Repet nu se intampla nimic administrativ serios in judet", a spus Florea.

O alegere proasta

Florea a diagnosticat si CJ. "Presedinta Lokodi nu este pregatita pentru a conduce judetul, le-am cerut de sase luni politicienilor care au pus-o acolo sa o reevalueze. A fost o alegere proasta.

Cei doi vicepresedinti apartin trecutului si nu pot sa ia decizii", a spus Florea care i-a condamnat si pe reprezentantii UDMR: "Nu am simtit sprijinul UDMR pentru proiecte, desi avionul decoleaza greu luni dimineata atat sunt de multi".

Cat despre ministrul Nicolaescu: "Ar fi bine sa faca declaratii in weekend impreuna cu mine. Istoria PNL o fac eu, sa stie si Nicolaescu si Tariceanu", a spus Florea.

Ca ultima solutie disperata Florea a amenintat ca va afisa in locuri publice poze ale celor care-i blocheaza proiectele si va trimite cetatenilor scrisori explicative ale initiativelor blocate.

Prefectul a declarat ca s-a saturat sa tot raspunda acuzatiilor, recomandandu-i lui Florea sa-si respecte fisa postului in loc sa aiba grija caprei vecinului. "I-as sugera sa-l intereseze proiectele cu care a castigat alegerile locale, din acestea nici unul nu este pe cale sa se realizeze.

Fac apel la bunul simt al poporului roman care spune ca hotul striga hotul", a declarat Florea. Presedintele CJ Lokodi Edita s-a multumit sa-i transmita lui Florea un "no comment", iar ministrul Eugen Nicolaescu n-a putut fi contactat.