PSD se reformeaza cu Marian Vanghelie. Astfel, partidul cu stampila de corupt in frunte se transforma in partidul „care este". Saptamana trecuta, primarul Sectorului 5 a fost desemnat presedinte executiv al Organizatiei PSD Bucuresti, adica secundul lui Sorin Oprescu, presedintele interimar al filialei.

La conferinta extraordinara a organizatiei de la inceputul lui mai, primarul Vanghelie are toate sansele sa fie ales presedinte executiv plin, iar in locul sau, la sefia PSD sector 5, sa fie ales finul Catalin Stochita, un tanar pentru care conjugarea verbelor reprezinta un mister mai mare decat pentru nasul Vanghelie.

Merita reamintit faptul ca Vanghelie este cel care l-a numit pe Mircea Geoana „maimutoi" si „ratat".

Iliescu, invins

Marian Vanghelei a fost cocotat la sefia PSD Bucuresti in ciuda lui Ion Iliescu. Fostul presedinte a depus toate eforturile pentru a-i convinge pe Geoana si Oprescu sa nu-l legitimeze pe controversatul primar pentru un post de lider al partidului (Organizatia PSD Bucuresti este cea mai mare filiala a partidului).

Gurile rele sustin faptul ca Ion Iliescu a fost si el obligat la presiunile anti-Vanghelie, de catre Dan Ioan Popescu, care ar dori sa revina la sefia organizatiei. Iliescu nu a reusit sa il faca pe Vanghelie sa nu candideze pentru functia de presedinte executiv, insa i-a interzis Corinei Cretu sa accepte postul de vicepresedinte al organizatiei pentru a nu se compromite.

Vanghelie a promis ca vorbeste mai putin in public

Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, si presedintele executiv interimar Marian Vanghelie si-au anuntat intentia de a candida pentru a fi confirmati permanent in aceste functii la Conferinta extraordinara a organizatiei, ce va fi convocata in mai. „PSD Bucuresti va schimba ceva din ingamfarea care a pus amprenta, o perioada, pe activitatea noastra", a spus Vanghelie.

El a spus ca, din noua sa functie, il va ataca mai virulent pe primarul general Adriean Videanu, pentru ca a promis in campanie „251 de proiecte SF", dar nu a reusit sa se ridice la asteptarile cetatenilor „care asteapta apa si canal".

„Marian Vanghelie s-a schimbat, vorbeste foarte putin si face foarte mult", a spus si Sorin Oprescu, care a tinut sa evidentieze ca noul presedinte executiv al social democratilor din Capitala nu va dauna imaginii partidului pentru ca nu are nici un dosar de urmarire penala, in ciuda acuzatiilor si zvonurilor care s-au vehiculat in legatura cu el.

„E tanar, e bun de munca, are performante organizatorice, a crescut, are loc sa creasca si mai mult si nu inteleg de ce sa nu il folosim".

Conform presedintelui interimar, in Consiliul Municipal al PSD Bucuresti nu s-a discutat despre excluderea lui Dan Ioan Popescu, in schimb a fost analizat, la cererea Comisiei de integritate morala condusa de consilierul municipal Doru Giugula, cazul lui Madalin Voicu care a facut unele declaratii critice la adresa presedintelui Mircea Geoana.

Viitorul lui Dan Ioan Popescu in PSD este aproape compromis. Surse din partid sustin faptul ca saptamana aceasta, Popescu ar putea ramane fara sprijin politic, dupa modelul aplicat pentru debarcarea lui Adrian Nastase. Dan Ioan Popescu sustine insa ca nu este departe momentul in care se va intoarce in prima linie a partidului.