Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a renuntat din aceasta saptamana sa se considere doctorand la Universitatea "Babes - Bolyai" din Cluj Napoca, dupa ce cotidianul "Buna ziua, Ardeal" a dezvaluit ca Olteanu a fost exmatriculat de la cursuri.

Dupa ce, pana de curand, curriculum vitae al lui Olteanu includea cap de afis specializarea in filosofie la UBB Cluj Napoca, presedintele Camerei Deputatilor si-a sters din prezentare aceasta calitate.

Olteanu s-a inscris in 1 noiembrie 1998 la cursurile doctorale de patru ani ale Facultatii de Istorie si Filosofie de la Universitatea "Babes - Bolyai" Cluj, la specializarea de filosofie politica.

Lucrarea de doctorat a lui Oltean a fost coordonata de profesorul Tudor Catineanu, acum angajat al Universitatii din Bucuresti la Facultatea de Jurnalism.

Perioada de sase ani, care reprezinta cei patru ani de cursuri si un maximum de doi ani de suspendare, a expirat pentru Olteanu in 1 noiembrie 2004, cand actualul presedinte al Camerei Deputatilor a fost si exmatriculat de la cursurile UBB.

"La data de 1 noiembrie 2004, (Bogdan Olteanu-n.red.) nu a avut depuse la dosar documente care sa ateste sustinerea referatelor prevazute in program", se arata intr-un document al Serviciului Doctorate al UBB Cluj.

Olteanu ramane astfel doar cu licenta in Drept primita la Universitatea Bucuresti si cu master-ul organizat de Institutul Bancar Roman si Universitatea din Seattle. Amintim ca dupa ce "Buna ziua, Ardeal" a dezvaluit ca a fost exmatriculat de la cursuri, Olteanu a negat in repetate randuri situatia.

"Este o procedura de a suspenda lucrarea. Mi-am dat examenele si referatele si acum ar trebui sa lucrez la lucrarea de doctorat, dar va dati seama ca nu am nici o sansa. Sper sa nu patesc o asemenea rusine (exmatriculare-n.r.)", s-a justificat Bogdan Olteanu intr-o declaratie de presa.