Fostul arhitect-sef al municipiului Timisoara, Radu Radoslav, a fost cooptat in echipa presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc. Acesta din urma a anuntat ca fostul angajat al Primariei va lucra in cadrul CJ pe postul de consilier personal al lui Ostaficiuc pe probleme de urbanism.

Una din atributiile lui Radoslav va fi coordonarea unui grup de persoane din mai multe medii, care se vor ocupa de transformarea orasului de pe Bega intr-o zona metropolitana. El si-a dat demisia din cadrul municipalitatii in urma cu o luna, pe fondul unui scandal ce viza ilegalitatile din publicitatea stradala.

Fostul arhitect-sef, care ocupa si postul de director al Directiei de Urbanism al Primariei, a fost primul invinuit in debandada din dosarele referitoare la panotajul stradal, iar comisia de anchetare, formata din consilieri locali si sefa Corpului de Control a primarului, a cerut destituirea sa.

Chiar primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu, s-a declarat, in repetate randuri, nemultumit de felul in care functioneaza acest sector si a aratat cu degetul in special spre Radoslav.

Pentru Ostaficiuc insa, toate aceste acuze nu conteaza si a afirmat ca "problemele lui Radoslav nu apartin de CJ, ci tin de bucataria interna a Primariei". "L-am cooptat in cadrul institutiei pentru cunostintele si experienta sa in domeniu", a adaugat liderul administratiei judetene.

Acesta nu vede nici o posibila disensiune intre cea care ocupa acum functia de arhitect-sef al judetelui, Liana Busila, si viitorul consilier personal pe aceleasi chestiuni, sustinand ca cei doi vor colabora foarte bine.

Colegi arhitecti ai noului angajat din cadrul CJ considera ca alegerea lui Radoslav in noua functie nu este cea mai buna solutie. "Daca tot a decis sa isi dea demisia, ar fi trebuit sa aiba o perioada de retragere si de meditare asupra lucrurilor bune si rele pe care le-a facut cat a ocupat acest post la municipiu", a afirmat Adrian Ionasiu, presedintele

Ordinului Arhitectilor din Timisoara. Acesta din urma a contestat foarte des deciziile luate de Radoslav in domeniul urbanismului din urbea de pe Bega.

Pe de alta parte, Ionasiu considera ca trecerea fostului arhitect-sef din cadrul administratiei locale la cea judeteana ar putea fi benefica pentru proiectele incepute impreuna de cele doua institutii, cum este si cel al dezvoltarii zonei metropolitane. "Personal, cred ca cei de la CJ se descurcau bine si inainte", a completat presedintele Ordinului Arhitectilor din Timisoara.