Cotidianul local "Realitatea bihoreana" a declansat un protest, dupa ce unul dintre ziaristi a fost injurat de consilierul local si directorul Zonei Metropolitane Oradea, Marcel Tarta. Reprezentantii publicatiei au cerut atat Consiliului Local, cat si Partidului Democrat, a carui membru este alesul, sa ia atitudine impotriva comportamentului manifestat de Tarta.

Consilierul a fost implicat intr-un schimb de replici cu colegul sau din cadrul CL, Mihai Drecin (PRM), in ultima sedinta, ocazie cu care ultimul l-a facut "traseist politic" pe membrul PD, spunand ca cei ca el sunt "democrati in vorbe, nu in fapte" sau "democrati de conjunctura".

Ca urmare, in numarul de vineri a ziarului local a aparut un material in care a fost dezbatut acest incident. In articol a aparut o fotografie al consilierului PD, sub care scria "Marcel Tarta - un traseist politic". Aceasta remarca l-a infuriat foarte tare pe alesul local, care a si sunat la redactia ziarului, unde a cerut sa ia legatura cu responsabilul de numar.

In momentul in care a raspuns la telefon, ziaristul Marius Mos a fost injurat de consilier inainte sa apuce sa spuna ceva: "Cine p...a matii esti tu sa ma faci pe mine traseist politic? Sunteti niste gunoaie. Cand te intalnesc, te scuip".

Ca urmare a acestui episod, reprezententii cotidianului au trimis adrese atat Consiliului Local, cat si conducerii filialei PD pentru a cere sanctionarea gestului alesului local la adresa conducerii publicatiei.

"Deoarece, prin calitatea sa de reporter, Marius Mos reprezinta redactia cotidianului nostru, noi, in calitate de colegi ai lui, dar si de ziaristi, ne consideram in egala masura insultati de colegul dvs. Marcel Tarta. In mod bizar, domnul Tarta a ignorat faptul ca a insultat nu doar niste ziaristi, ci si niste cetateni, pe care, teoretic macar, ii reprezinta.

De asemenea, a ignorat faptul ca actiunea sa aduce atingere imaginii Consiliului Local, cat si imaginii colegilor sai... Nu vom reproduce limbajul si expresiile folosite de colegul dumneavoastra de partid, dar consideram ca dl. Tarta a incalcat normele minime ale bunului-simt.

Lasam in seama Domniilor Voastre sa aflati daca a fost vorba de o incercare de intimidare, o cadere nervoasa, un gest necugetat sau doar de proasta crestere. Apreciem ca un astfel de comportament, necivilizat, nu este benefic imaginii Partidului Democrat, imaginii omului politic, in general.

Din punctul nostru de vedere, gestul colegului dumneavoastra este inacceptabil, nu doar prin prisma relatiei unui politician cu presa, ci si al comunicarii intre oameni civilizati. Considerandu-ne insultati in bloc, va rugam sa luati act de protestul nostru", se arata in adresele inaintate de catre reprezentantii publi-ca-tiei catre Consiliul Local si Partidul Democrat.

Conducerea ziarului a decis sa aduca si la cunostinta conducerii centrale a partidului, precum si a organizatiilor de aparare a drepturilor jurnalistilor, acest episod.