Noul arhitect-sef al orasului Timisoara, Sorin Ciurariu, s-a prezentat, ieri, pentru prima data in fata presei, de la preluarea postului din care a demisionat Radu Radoslav, acum consilier al presedintelui Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.

Desi Biroul de Presa al institutiei anuntase ca prima intalnire cu mass-media va insemna si prezentarea primelor proiecte, Ciurariu a cerut un ragaz, pentru a se familiariza cu munca din administratia timisoreana. Arhitectul, fost student al primarului Gheor-ghe Ciuhandu, a ajuns pe acest post prin transfer de la Primaria Arad, unde ocupa acelasi scaun, evitandu-se astfel organizarea unui concurs.

Pentru a cunoaste realitatile unui oras de marimea Timisoarei, Ciurariu spune ca mai are nevoie de timp. "Lucrez peste program. De doua zile sunt tot prin oras si mai putin la birou. Sper ca peste trei luni sa pot sa va prezint un bilant cu ce s-a facut si ce se va face", a declarat arhitectul. Paradoxal, pe lista de prioritati se afla o "comunicare deschisa, in forma organizata".

Acest fapt se traduce, de fapt, prin "vom comunica prin biroul de presa", dupa cum singur a explicat Ciurariu.

Desi la Arad a lucrat in administratie, pe acelasi post, circa doi ani, proaspatul angajat al Primariei Timisoara, subliniaza ca este nevoie de un ragaz pentru a se obisnui cu administratia. Cea mai mare dificultate pe care o vede arhitectul-sef este parcurgerea actiunilor care s-au facut pana acum in Directia de Urbanism, mai ales in ceea ce priveste transformarea municipiului in metropola.

"Va fi greu sa pornim de pe loc, pentru ca a existat o perioada de stagnare, cat orasul a fost fara arhitect. Voi incerca sa mai angajam 15-20 de persoane si sa vad modul de lucru al celor din aceasta directie", a adaugat Ciurariu.