Peter Burema a fost numit, ieri, conform deciziei Consiliului de Administratie al Terapia-Ranbaxy, in functia de CEO al companiei. Noul director general este de origine olandeza si are 25 de ani de experienta in industria farmaceutica, atat in domeniul business-ului cat si al managementului, pe mai multe continente.

Peter Burema s-a alaturat echipei Ranbaxy acum sase ani si a devenit in octombrie 2005 presedinte al companiei indiene pentru Europa, CSI, Africa si America Latina. Cu toate ca dupa tranzactionarea pachetului majoritar de actiuni detinut pana in luna martie, a.c.

de fondul de investitii americano-britanic Advent International, ex-directorul general Terapia SA Stephen Stead arata ca noii actionari nu vor opera modificari in ceea ce priveste personalul cu functii de conducere, Ranbaxy Ltd. a aratat ca prefera sa lucreze cu propriii angajati.

Referindu-se la numire, Peter Burema a spus: “Sunt foarte onorat si imi face mare placere sa accept aceasta functie care indica puternicul angajament al Ranbaxy fata de piata romaneasca si rolul vazut de noi pentru operatiunile combinate in cadrul strategiei de crestere a Ranbaxy in Europa si CSI.

Astept cu nerabdare oportunitatea de a lucra cu o echipa de management extrem de competenta si sa conduc cea mai mare companie de generice din Romania pentru a contribui la cresterea succesului prin folosirea sinergiilor companiilor Terapia si Ranbaxy, precum si ale portofoliilor de produse.” Consiliul de Administratie al Terapia-Ranbaxy are patru noi directori din partea Ranbaxy -

Peter Burema, Ram S. Ramasundar, Pushpinder Bindra si Vasi Irimia. Evolutiile recente in cadrul companiei au condus de asemenea la numirea lui Yogish Agarwal, fost director al reprezentantei Ranbaxy in Romania, in pozitia de sef al procesului de integrare. Dragos Damian va continua sa conduca departamentul comercial al operatiunilor combinate romanesti.

El a detinut o pozitie similara sub fosta conducere a Terapia. Restul echipei de top management a fost reconfirmata in pozitiile detinute.