Salajenii care vor sa plece in vacanta, dar nu au bani, isi pot rezolva problema apeland la serviciile bancilor salajene. Mai toate bancile din Salaj au lansat in ultimele doua luni produse de creditare speciale destinate persoanelor fizice care vor sa plece in vacanta. Oferta bancilor este bogata, iar posibilitatile de creditare sunt conditionate de politica fiecarei unitati bancare.

Banca Transilvania Zalau a intrat pe piata cu produsul „Credit pentru turism”, produs care le ofera celor interesati posibilitatea de a imprumuta maxim 5.000 de euro pentru a petrece o vacanta fie in tara, fie in strainatate. Numai ca cei care vor sa se imprumute nu vor putea pune mana pe bani.

Este nevoie de un contract semnat cu o agentie de turism autorizata, contract care trebuie prezentat de solicitant la banca de unde vrea sa se imprumute, iar in baza documentului unitatea bancara va furniza banii direct in contul agentiei de turism.

Directorul Bancii Transilvania Salaj, Victor Ardelean, a declarat ca exista solicitari de imprumut pentru petrecerea vacantei, dar „tot creditul pentru nevoi personale este mai avantajos si preferat de clienti”. Cu o oferta similara de creditare a iesit pe piata si Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) Salaj.

Directorul Szommer Francisc Otto ne-a declarat ieri ca la creditul pentru turism nu exista o limita, dar suma maxima care poate fi imprumutata este stabilita in functie de veniturile solicitantilor. Prin urmare tot persoanele care castiga mai mult au cele mai mari sanse sa poata imprumuta o suma mai mare si intr-un timp mult mai scurt banii de care au nevoie.

De la Banca Comerciala Romana se pot imprumuta pana la 10.000 de euro, dar si in acest caz este nevoie de un contract semnat intre solicitant si agentia de turism de la care s-a cumparat biletul de vacanta.

Exista si banci care nu s-au hazardat sa intre prea repede pe piata cu oferte de creditare pentru petrecerea vacantei, ci au asteptat sa analizeze ofertele bancilor concurente pentru ca apoi sa iasa pe piata cu servicii mai avantajoase.

Directorul Eurombank Salaj, Silvia Pernes, a afirmat ieri ca „noi avem un astfel de proiect de creditare a persoanelor care vor sa plece in vacanta in tara si strainatate. Procedura de imprumut va fi simpla si asteptam sa intre in vigoare”.

Documente cerute de banci:

-contract semnat de solicitantul imprumutului cu o agentie de turism autorizata;

-adeverinta de salarizare;

-copie de pe cartea de munca;

-buletin de identitate.

Creditul pentru nevoi personale, preferat de salajeni

Numai ca numarul celor care se imprumuta de la banca pentru a pleca in concendiu este foarte mic. De vina ar fi in primul rand conditiile de creditare impuse de banci. Directorul CEC Salaj, Szommer Francisc Otto, a explicat ca cele mai multe persoane prefera creditele pentru nevoi personale chiar si pentru a pleca in vacanta. Explicatia este foarte simpla.

Pentru creditul de nevoi personale nu este nevoie de nici o justificare cu privire la scopul in care vor fi cheltuiti banii imprumutati. „Prea putini sunt cei care apeleaza la creditul pentru turism. Prefera creditul pentru nevoi personale pentru ca nu trebuie sa justifice ce vor face cu banii.

Multi pleaca pe cont propriu si nu prin intermediul agentiilor de turism”, a incheiat Szommer.