Rezultate peste asteptari

La Institutul de Tehnologie Chimica Brazi s-a inregistrat o premiera mondiala in domeniul sanatatii. In urma unor studii efectuate pe parcursul unei perioade indelungate de timp, doctorul inginer Andrei Constantin a descoperit o noua compozitie a unui medicament pentru tratarea psoriazisului si hepatitei C concomitent.

Produsul va fi inregistrat sub marca "PSOROHEPATOSTOP" si ar putea intra in productia de serie in citeva luni, daca vor fi atrase rapid fondurile necesare. "Compozitia a fost testata pe un pacient benevol, care avea psoriazis de peste 40 de ani pe tot corpul si hepatita cronica C de trei ani, cu varice esofagiene, trombocitopenie si hipertensiune.

Dupa tratament, psoriazisul practic a disparut si transaminazele au scazut de la 140 la 50", ne-a declarat doctorul Constantin, care detine si functia de director al institutului de la Brazi.

Se cauta sponsori pentru fabricarea medicamentului

In prezent, pe piata medicala exista un tratament cu Interferon care costa doua miliarde de lei si ale carui rezultate sint mult inferioare celor ale "medicamentului-minune" descoperit la ITC Brazi. "Costul estimativ al tratamentului cu PSOROHEPATOSTOP a fost evaluat de noi undeva la 1.800 de euro pe an, de 25 de ori mai putin decit tratamentul clasic.

Daca in cazul Interferonului apar numeroase efecte secundare negative, cum ar fi diverse boli de piele, in cazul medicamentului nostru acestea sint inexistente", sustine inventatorul medic-inginer.

Pentru ca Ministerul Educatiei si Cercetarii nu a raspuns solicitarii institutului de a acorda fondurile necesare pentru continuarea cercetarilor intr-un cadru organizat al statului, conducerea ITC Brazi cauta acum sponsori pentru introducerea in productie a compozitiei miraculoase cit mai repede posibil.

Practic, punerea in vinzare a unui astfel de medicament pe piata romaneasca ar insemna vindecarea a citorva sute de mii de bolnavi de hepatita C si psoriazis.