Aparitia unei structuri paralele, considerata nelegala, in activitatea de avocat ii determina pe cei care practica aceasta meserie sa recurga la miscari de protest. Astfel, avocatii din Baroul Mures se pregatesc sa faca greva, in 11 septembrie, pentru a atrage atentia asupra faptului ca structura paralela functioneaza nelegal.

"Avocatii din, hai sa zicem, Baroul traditional, nu vor intra in nici o cauza acolo unde asistenta juridica a partilor este obligatorie, pentru ca autoritatile statului sa rezolve aceasta problema a baroului paralel", a declarat decanul Baroului Mures, Ioan Aflat.

Acesta a adaugat ca din discutiile purtate cu colegii sai, acestia sunt revoltati fata de infiintarea structurii paralele ce are acelasi nume si incearca, astfel, sa induca in eroare atat justitiabilii, cat si judecatorii, activitatea lor fiind catalogata in momentul de fata drept o "inselatorie si o infractiune".

"Eu personal am luat legatura cu toti presedintii instantelor si cu sefii parchetelor de pe raza Curtii de Apel Targu-Mures si i-am rugat sa nu le permita acestor infractori sa intre in sala si sa puna concluzii in dosare", a a mai spus Ioan Aflat.

El a mentionat, insa, ca greva programata pentru data de 11 septembrie ar putea sa fie anulata, in conditiile in care in 8 septembrie, in timpul unei sedinte la care vor lua parte reprezentantii avocatilor din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, alaturi de reprezentanti ai CSM, Ministerul Justitiei, ministerul public si cei ai instantelor din tara, se va gasi o solutie de stingere amiabila a conflictului.

Seful avocatilor din Mures crede, insa, ca stingerea scandalului are o singura cale, respectiv desfiintarea structurii paralele, ce functioneaza in afara Legii avocaturii.