Golurile echipei pregatite de Adrian Falub le-au apartinut lui Marius Popescu, respectiv Szekely Janos, ultimul reusind o dubla. In turul urmator al Cupei Romaniei, U va disputa primul meci oficial impotriva unei echipe din Liga I dupa doi ani, ultima intalnire avand loc in fata Otelului Galati, 1-1, dupa 90 de minute, insa studentii au fost infranti dupa executarea loviturilor de la 11 metri.

Pentru partida de ieri, Falub nu s-a putut baza pe serviciile lui Santejudean, Goga, Un-gurusan, Somcherechi si Szolomajer, insa atacantul Ovidiu Stoianof a fost recuperat in timp util.

Formula de joc a fost schimbata, tehnicianul studentilor revenind la 1-4-3-3, dupa ce, in ultima partida de campionat, cu Building Vanju Mare, si-a dispus jucatorii in clasicul 1-4-4-* Debutul de joc nu a fost unul foarte alert.

Cele doua formatii s-au studiat, U 1919 avand o usoara dominare teritoriala. Totusi, elevii lui Falub au fost cei care au avut prima sansa de gol, dar Marius Popescu a tras slab, fara probleme pentru Coste. Apoi, Dolha si-a incercat si el sutul, dar executia sa a trecut peste transversala.

Au fost ocaziile care au prefatat deschiderea scorului, care a venit in minutul 26, cand Papi a reluat cu capul excelenta centrare a lui Ghindaru.

Majorarea de scor a venit dupa o respingere a stopper-ului Cordos, mingea a ajuns la Szekely, care, dupa ce l-a driblat pe Coste, a finalizat cu calm. U 1919 a avut taria de a reveni din socul celor doua goluri si Petrescu a profitat de o nesincronizare a fundasilor oaspeti, a fost agatat de Moldovan, iar Gherman a transformat cu siguranta penalty-ul dictat de oradeanul Erdely.

La pauza, diferenta de doua goluri pentru Universitatea s-a restabilit dupa ce acelasi Szekely a finalizat cu un sut sub transversala pasa perfecta a lui Popescu, faza la care oficialii gazdelor au cerut off-side.

In partea secunda, oaspetii au avut un gol anulat, marcat de nou-intratul Vascan, dar si alte cateva oportunitati irosite de Szekely si Stoianof. Cei de la U 1919 au atacat steril, fara a periclita cu adevarat poarta lui Moldovan. Turul VI al Cupei Romaniei, in care U Cluj va primi pe Ion Moina vizita unei echipe din primul esalon, va avea loc marti, 3 octombrie.

Sorin Dan, prezent la derby

Omul de afaceri Sorin Dan, proprietarul hotelurilor City Plaza si City Central, unul dintre cei mai mari investitori din Ardeal pe piata bursiera si una din persoanele care si-au manifestat intentia de a se implica serios in sustinerea financiara a Sepcilor rosii, a fost prezent la derby-ul dintre U 1919 si CFM U, de pe stadionul Victoria, din Someseni.

Vechi suporter al Universitatii, de la varsta de trei ani, asa cum o declara chiar el, Sorin Dan a vizionat jocul din zona galeriei, fiind abordat cu intrebari despre intentiile de a investi in cea mai iubita echipa din Ardeal.

De altfel, omul de afaceri s-a intretinut amiabil si relaxat pana la iesirea de pe stadion cu o parte din suporterii Universitatii prezenti la meci, interesati de viziunea acestuia privind salvarea clubului, din punct de vedere financiar si sportiv.

U 1919 - U Cluj 1-3 (1-3) Stadion: Victoria (Someseni), Spectatori: 800

U 1919: Coste - Kelemen, Susman, Lonca, Bagiu (55, Simon) - A. Pop (57, Faur), Vasvari (76, Purcar), Gherman (82, Serban), Timoce - Petrescu, Silaghi

Antrenor: Gheorghe Vasile

U Cluj: Moldovan - Taut, Cordos, Aldea, Ghindaru (70, Vascan) - Giurgiu, Dolha (60, Viland), A. Muresan - Szekely, Stoianof (76, Borza), M. Popescu

Antrenor: Adrian Falub

Au marcat: M. Popescu (26), Szekely (40, 44) / Gherman (41, penalty)

Au arbitrat: Stefan Erdely (Oradea) / Gabriel Barjac (Zalau) si Carmen Neagu (Oradea)