Grup Media Sud a demarat un proiect privind o amenajare piscicola in localitatea Gradina, mai exact in valea raului Casimcea. Dupa cum era de asteptat autoritatile locale din respectiva localitate sunt mai mult decat incantate de aceasta idee. Si alte asemenea lucruri, care la randul lor vor putea atrage tot mai multi investitori.

Se pare ca au mai fost prezentate doua proiecte din partea unor investitori, unul pentru agroturism, iar cel de-al doilea referitor la construirea unei fabrici pentru prelucrarea laptelui de capra. Iar de aici pana ca unii sa-si bage nasul in afacerile oamenilor, bagand bete in roate pe la Apele Romane... doar un pas.

Mai exact, pentru investitia in piscicultura era nevoie de un amarat de aviz care, din cate sustin persoane bine informate, nu este eliberat din cauza impotrivirii lui Ionel Manafu, directorul Directiei Apelor Dobrogea Litoral, care are alte interese in zona - si anume sa ofere pe tava afacerea altcuiva.

Primaria localitatii Gradina are un nou motiv de a se bucura, si asta deoarece Grup Media Sud a hotarat sa investeasca intr-o amenajare piscicola in localitate. Aceasta se va afla in valea raului Casimcea, iar lucrarile au si inceput deja, mai fiind nevoie doar de un aviz din partea Directiei Apele Romane, pentru a putea fi obtinut si avizul de construire.

Initiativa investitorului este mai mult decat binevenita, cu atat mai mult cu cat angajatii vor fi localnici. „In 16 ani nu a venit nimeni sa investeasca in localitatea noastra, ceea ce e pacat. Ne bucura aceasta investitie, care va insemna locuri de munca, dar si bani la bugetul local.

Suntem siguri ca avizul de la Apele Romane va fi acordat, deoarece aceasta lucrare nu reprezinta un risc de inundatii”, a declarat primarul localitatii Gradina, Ion Melcea.

La lucrarile de ridicare a barajului se estimeaza ca vor fi angajati in jur de sase sute de localnici, ceea ce pentru economia locala este foarte mult, iar pentru exploatarea amenajarii piscicole vor fi angajati intre 20 si 50 de oameni.

Se pare ca salariul care urmeaza sa fie platit angajatilor de catre Grup Media Sud va fi de aproximativ cinci, sase milioane de lei, in mediul rural aceasta suma reprezentand o mica avere.

Melcea vrea si un platou de filmare

Pe langa locurile de munca ce urmeaza a fi create pentru localnici, pe termen lung impozitele si taxele pe care Grup Media Sud le va plati la bugetul local vor face posibile mai multe investitii in plan local, cum ar fi imbunatatirea infrastructurii localitatii, sau chiar construirea unui sediu pentru primarie.

Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca din banii castigati localnicii isi vor putea reconditiona casele, le vor renova, ceea ce va da o alta fata localitatii. Iar toate aceste lucruri vor atrage dupa sine mai multi investitori dornici sa inceapa o afacere in Gradina. „Speram sa facem si alte proiecte, mai ales ca mai avem doua oferte din partea unor investitori.

Una dintre oferte este legata de agroturism, localitatea Gradina avand destule locuri frumoase care sa trezeasca interesul turistilor, cum ar fi manastirea care se afla in localitate, fara a mai pune la socoteala situ-rile arheologice din zona. Cea de-a doua investitie se refera la deschiderea unei fabrici pentru prelucrarea laptelui de capra”, a mai declarat primarul Melcea.

Acesta intentioneaza sa organizeze chiar si un circuit turistic, in care sa le arate celor care vor poposi in Gradina toata arheologia Dobrogei. De asemenea, se mai doreste si amenajarea unui platou de filmare in localitate, pe locul folosit de Sergiu Nicolaescu la realizarea filmelor sale istorice, cum ar fi „stefan cel Mare”.

Datorita peisajelor din zona, precum si a locului incarcat cu istorie, este usor de inchipuit ca acesta va avea cautare printre regizori romanesti, si poate nu numai, fiind cunoscut faptul ca tot mai multi regizori americani aleg Romania pentru a-si face filmele, tocmai din motivele insirate mai sus.