Actionarii companiei sibiene Simerom SA, specializata pe productie de utilaje de prelucrare a metalului la rece, au decis in cadrul ultimei sedinte AGA, majorarea capitalului social cu aproape 2,3 milioane de lei (640.000 de euro), pana la valoarea de circa 4,5 de mil. de lei (1,25 milioane de euro). Prin aceasta masura, conducerea companiei spera sa scape de problemele financiare din ultimii ani.

Majorarea urmeaza sa se produca prin aportul in numerar al actionarilor. Actiunile subscrise au valoarea de 2,5 lei, numarul total de actiuni dupa majorarea de capital urmand sa ajunga la 1.801.618. Data limita pentru subscriere este 26 octombrie, anul curent. Simerom SA, una din cele mai vechi fabrici din judetul Sibiu, cu o experienta de peste 80 de ani, a incheiat anul trecut in pierdere.

Compania a avut in 2005 o cifra de afaceri de 12,3 milioane de lei, iar pierderea neta s-a cifrat la circa 2,7 milioane de lei. Presedintele Consiliului de Administratie al Simerom SA, Ioan Baltag, anunta ca pierderea de anul trecut a fost recuperata in acest an printr-o evolutie foarte buna pe primul semestru al anului.

"Societatea s-a confruntat cu destule probleme anul trecut, dar incet, le-am depasit. Primul semestru l-am incheiat pe profit si credem ca prin majorarea de capital substantiala vom scapa de dificultatile financiare. Practic, ne dublam capitalul social, lucru care va da mai multa siguranta companiei si angajatilor”, a declarat Ioan Balatag.

Angajatii s-au revoltat din cauza restantelor

Mai multi angajati ai companiei Simerom SA s-au revoltat la sfarsitul saptamanii trecute, motivul conflictului cu conducerea fiind intarzierea platii salariilor. Conflictul a fost rezolvat luni, cand conducerea intreprinderii a promis sa acopere restantele pana saptamana viitoare. La Simerom SA lucreaza in jur de 300 de angajati.

Ioan Baltag, presedintele Consiliului de Administratie, a explicat ca restantele se datoreaza problemelor financiare din ultimii ani si a dat asigurari ca angajatii au inteles ca aceste probleme vor disparea in curand. „Noricum, restantele nu au o valoare foarte mare si vor fi platite pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Conflictul a fost aplanat in urma discutiilor cu angajatii care au inteles ca prin majorarea de capital, lucrurile vor merge mai bine”, a precizat Ioan Baltag. Conflictul de munca de saptamana trecuta a fost o miscare spontana si nu o actiune a sindicatului, dupa cum mai spune Ioan Baltag.

Participare la TIB 2006

Simerom SA este prezent la Targul International Bucuresti care a inceput marti la Romexpo. Pentru compania sibiana, participarea de anul acesta este una din cele mai importante de pana acum, standul Simerom masurand circa 200 de metri patrati. Noutatile Simeorm SA sunt noi masini de prelucrare a metalului la rece.

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise de SC Simerom SA este Bursa Rasdaq.