Fostul si actualul primar al Clujului, Gheorghe Funar, respect6iv Emil Boc, se vor confrunta maine in primul lor duel de dupa alegerile din anul 2004. Evenimentul este organizat de RFI si de TVR.

Dupa doi ani de guvernare a Aliantei PNL-PD, RFI Romania isi propune sa evalueze situatia printr-un Forum al Informatiei la Cluj, oras devenit intre timp un adevarat „bastion portocaliu”. Clujul a fost singurul judet in care PNL si PD au candidat pe liste comune, iar UDMR a rupt alianta cu PSD si s-a aliat celor doua partide.

Forumul in care se vor dezbate premisele si consecintele acestor fapte va avea loc vineri, 13 octombrie, ora 12:00, la Sala TVR.

In ciuda faptului ca Alianta DA se mentine la putere de doi ani de zile, Clujul este un oras in care si Opozitia are un cuvant greu de spus: grupul PSD reprezinta cea mai puternica voce la nivel local.

RFI va analiza felul in care, pentru prima oara in ultimii ani, puterea si opozitia au demonstrat ca pot negocia si finaliza proiecte importante pentru oras.

Pentru a beneficia de pareri echilibrate, RFI aduce laolalta jurnalisti si politicieni clujeni care vor evalua performantele actualei administratii, dar si lideri ai principalelor partide din administratie si parlamentari.

Printre invitatii Forumului de la Cluj se numara actuali si fosti edili ai localitatii: Emil Boc - Presedinte PD si Primar al Clujului, Gheorghe Funar - Secretar General PRM, Serban Radulescu - Vicepresedinte PNTCD, Vasile Dancu - fost Ministru PSD al Informatiilor Publice si Vasile Puscas - deputat PSD si fost negociator-sef cu Uniunea Europeana.