Aceasta asteapta sa isi clarifice situatia de la CNSAS, dupa care va opta in privinta viitorului sau politic: se va inscrie in PD, va adera la Platforma lansata ieri de Stolojan sau va candida ca independent la Camera Deputatilor.

Musca a declarat ca ii place politica si a facut intotdeauna politica din placere. „Ma simt responsabila fata de oamenii care cred in mine si voi face politica in continuare. Este o mare provocare pentru mine sa candidez ca independent la Bucuresti", a afirmat Musca, adaugind ca aceasta candidatura ar putea reprezenta si un semnal pentru introducerea votului uninominal.

„Toate partidele au spus ca vor vot uninominal, si PNL, si PD. Daca il doresc, ar trebui sa il si intemeieze prin lege. Sper, daca pina la viitoarele alegeri nu va exista legea electorala bazata pe votul uninominal, ca exemplul meu, daca voi cistiga, sa fie o demonstratie ca votul uninominal exista in realitate, ca oamenii il doresc", a aratat Mona Musca.

Ea sustine ca nu vrea sa faca pronosticuri pentru viitor in ceea ce priveste o alta optiune politica. „Oamenii m-au votat la Bucuresti ca liberala, in Alianta, si numai ei pot hotari daca pot face un alt pas decit acela impus ca independent. Nu exclud nimic, insa, pentru ca m-am invatat sa nu spun niciodata «niciodata»", a subliniat deputata.

Aceasta a participat la Cluj-Napoca la lansarea celui de-al doilea numar al revistei „Res-publica", editata de Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati. La manifestare a fost prezent si liderul PD, Emil Boc, care apare in revista intr-un interviu „in oglinda" cu Mona Musca.