Nelu Moldovan este singurul inspector scolar general adjunct, care va ocupa acest post pe baza unei numiri obtinute la concurs. Desi existau trei posturi disponibile, Albertini Zoltan nu s-a mai prezentat la examenul desfasurat joi 13 octombrie, dupa ce Alexandru Luca renuntase la competitie inaintea inceperii ei.

Nagy Edita a promovat examenul MEdC si ramane cert directorul Casei Corpului Didactic Mures. Adjunctii lui Neagu vor fi numiti dupa "consultari" intre ISJ Mures, MEdC si Prefectura. Inspectorii de specialitate vor fi testati la mijlocul lunii noiembrie.

Joi, 13 octombrie s-a desfasurat la sediul MEdC concursul pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Mures.

Desi fusesera scoase oficial la concurs trei posturi, la competitie s-au inscris doar doi candidati (Nelu Moldovan si Albertini Zoltan), pentru ca la final singurul ocupant al unui astfel de post, prin numire in baza concursului sa fie Nelu Moldovan.

Surprinzator, cu toate ca avea un dosar de candidatura depus si avizat, seful compartimentului management si evaluare institutionala, minoritati, inspectorul scolar general adjunct Albertini Zoltan nu s-a prezentat la concurs.

Probleme la varf?

"Regret ca institutia nu are echipa completa prin care ar fi fost autorizat orice demers de management", a comentat inspectorul scolar general Nicolae Neagu, rezultatul concursului.

Neagu a mai declarat ca este dispus sa colaboreze cu orice persoana care va indeplini cerintele metodologice si are competenetele necesare legate de managementul a aproape 900 de scoli, aproximativ 100.000 de elevi si peste 10.000 de angajati.

Referitor la rezolvarea impasului managerial al institutiei, Neagu a declarat ca vor urma in aceasta saptamana consultari intre reprezentanti ISJ, ai MEdC si Prefecturii si a explicat ca va avea in subordine doi adjuncti cu "detasare in interesul invatamantului". "Eu nu voi face propuneri.

Imi exprim regretul ca domnul Albertini nu a participat la concurs, dar motivele le tratez ca fiind de ordin personal si nu imi permit sa le comentez", a fost pozitia lui Nicolae Neagu fata de decizia lui Albertini Zoltan.

Noul ISJ

Inspectorii scolari de specialitate urmeaza sa fie testati si ei pentru a ramane pe posturi. Conform precizarilor purtatorului de cuvant al ISJ, Iolanda Catinean, inscrierile la concurs sunt programate intre 23 si 27 octombrie, iar examenele se vor desfasura cel mai probabil in 13 noiembrie.

S-ar putea insa ca cifra sa fie cu ghinion pentru unii, pentru ca este in lucru o noua organigrama pentru ISJ, care va contine un numar mai redus de posturi. "Nu este propunerea mea, este un proiect la nivel national pentru restructurarea inspectoratelor scolare.

Oferta manageriala am alcatuit-o pe baza organigramei existente, dar e posibil ca in contextul descentralizarii, posturile sa fie reconsiderate", a mai explicat Nicolae Neagu.

Printre noutatile mandatului sau Neagu a anuntat transformarea institutiei dintr-una manageriala intr-una antreprenoriala, enumerand proiecte precum centre zonale de consultanta, infiintarea unei fundatii care sa obtina fonduri pentru proiectele ISJ, sau lansarea unui nou site ce va contine inclusiv un forum de discutii precum si mailuri directe pentru ca dascalii sa se poata adresa conducerii ISJ, si portofolii pentru inspectori.

Toate proiectele vor fi facute detaliate opiniei publice joi, 19 octombrie.

Inspectorul adjunct Albertini Zoltan, nu a putut fi contactat pentru a-si explica decizia.

"A fost o obligatie morala, am conturat o oferta manageriala cu indicatori cuantificabili si vreau ca lumea care ma felicita acum, sa ma felicite peste patru ani pentru indeplinirea acestora. A fost un concurs profesional foarte serios", Nagy Edita, director CCD Mures.