Deputatul independent Cozmin Gusa a iesit din nou la rampa cu acuzatii formulate impotriva unei presupuse capuse a Postei Romane. El acuza o companie din Galati, printre actionarii careia s-ar afla doi deputati si trei directori din Posta.

Concret, Cozmin Gusa se refera la un contract incheiat in data de 3 martie intre Posta Romana si compania Allianz Tiriac. Acesta se refera la polite de asigurare de viata pentru toti cei 35.000 de angajati ai Postei.

De fapt, este vorba de doua polite de asigurare, una in valoare de 117 miliarde de lei iar alta in valoare de 70 de miliarde de lei. Numai ca in data de 23 martie, in schema a intervenit o a treia firma, Continental Asig din Galati.

Allianz Tiriac a cedat acestei firme un comision de 61 la suta din valoarea primului contract de asigurare si 66 la suta din valoarea celui de-al doilea. In spatele firmei galatene, spune Cozmin Gusa, sta o alta, SC Postcom SA.

Aceasta companie a fost infiintata in data de 3 februarie. Printre actionarii sai se numara deputatii PNTCD Olguta Cocrea si Costel Ovidenie, precum si trei dintre directorii Postei.

Este vorba de directorul general executiv Emanoil Lepadatu, de directoarea de resurse umane Mihaela Totu si de seful Directiei Regionale de Posta din Brasov, Ioan Bara. Postcom SA a cumparat in data de 9 februarie 99,98 la suta din actiunea SC Continental Asig.

Cozmin Gusa a anuntat ca a sesizat Curtea de Conturi, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si ca a anuntat sindicatele din Compania Nationala Posta Romana.