Inmormintarea celor doi tineri va avea loc miercuri, de la ora 12, la Cimitirul Central.

Ziua durerii

Fratii Soporan se intorceau alaturi de sotie, respectiv prietena, de la Cimpia Turzii la Cluj-Napoca. Intimplarea a facut ca acesta sa fie ultimul drum al celor doua cupluri.

La intrarea in comuna Vilcele, in dreptul kilometrului 12 (n.r., Cluj-Napoca - Turda), un autoturism Renault Megane, ce gonea catre Turda, a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de masina in care se deplasau tinerii, o Dacie Logan. In urma impactului, Loganul a mai fost lovit si de un Volkswagen Sharan care, nereusind sa frineze la timp, a acrosat usor partea din spate a Daciei.

Aflat la volan, Vasile Soporan junior a murit pe loc, masina in care se afla fiind avariata in proportie de 75%. In dreapta lui statea sotia sa, Bianca Michaela Soporan, de 30 de ani, care a fost transportata de urgenta, alaturi de prietena lui Marius, Ioana B., de 19 ani, la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) 1.

Aflat in spatele fratelui sau mai mare, Marius Soporan a decedat dupa circa o ora si jumatate de eforturi de resuscitare ale medicilor de pe o masina SMURD si mai apoi ale celor de la UPU1.

Bianca Soporan, intre viata si moarte

Sotia lui Vasile Soporan junior, grav ranita in accident, se zbate intre viata si moarte. Potrivit directorului adjunct medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, dr. Cristiana Ciortea, tinara, care a fost adusa in stare de coma, a fost dusa direct in sala de operatie, unde medicii au incercat din rasputeri toata noaptea sa ii restabileasca functiile vitale.

"Acum este la sectia de Terapie Intensiva. S-a trezit, dar este in stare de soc. A avut politraumatisme mari, iar in momentul de fata nu se poate da nici un prognostic. E prea devreme pentru asa ceva“, a declarat, vizibil emotionata de tragedie, dr. Cristiana Ciortea.

Ranit in urma accidentului a fost si soferul Renaultului, Marius Sorin Moldovan, de 39 de ani, care a fost, de asemenea, transportat la Cluj-Napoca.

Cauza: neadaptarea vitezei

Potrivit datelor furnizate de politistii sositi la locul accidentului, tragedia s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, pe sosea existind un strat de mizga. Tragedia s-a petrecut intr-o zona in care circulatia era limitata la 60 de kilometri, datorita unei curbe deosebit de periculoase, care era, insa, puternic semnalizata.

Cu toate ca nici vizibilitatea nu era foarte buna, Renaultul se deplasa catre Turda cu circa 80 de kilometri la ora. Datele furnizate de ofiterii de la fata locului atesta faptul ca, la momentul impactului, Vasile Soporan junior circula cu aproximativ 90 de kilometri la ora.

Aflat la doar citeva masini distanta in spate, fostul prefect al judetului Cluj, Vasile Soporan, a privit neputincios, alaturi de sotia sa, cum soarta l-a despartit de cei doi baieti ai sai.

Surse din politie au declarat ca „ancheta merge greu din cauza starii de sanatate a supravietuitorilor accidentului“. In momentul in care situatia celor doua femei internate in spital se va stabiliza, ele le vor acorda declaratii ofiterilor pentru ca ancheta sa fie definitivata cit mai repede.

Priveghi de ramas bun

Trupurile neinsufletite ale celor doi baieti ai fostului prefect de Cluj Vasile Soporan au fost depuse ieri dupa-masa, in jurul orei 17, la Biserica Ortodoxa din cartierul Zorilor. La priveghi au fost prezenti colegi de serviciu ai lui Vasile Soporan junior, colegi de scoala ai fiului celui mic, Marius Soporan, precum si rudele indurerate.

Au mai fost de fata presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, consilierii judeteni Serban Gratian, Danut Canta, Constantin Corega, consilierii locali Ioan Vuscan si Stefan Dimitriu si directorul Palatului Copiilor, si el fost prefect de Cluj, Valentin Cuibus. (A.-D. S.)