Accidentul rutier de duminica in care si-au pierdut viata cei doi fii ai fostului prefect Vasile Soporan a socat opinia publica din Cluj. Prietenii, cei care l-au cunoscut pe Vasile Soporan si pe sotia sa, dar si oameni simpli au transmis ieri mesaje de solidaritate. In Prefectura, functionarii mai vechi, care au lucrat cu Soporan, erau cu ochii in lacrimi.

La PSD Cluj, forfota era in toi, cei din conducerea filialei incercind sa il ajute, prin mijloacele care le stateau la dispozitie, pe colegul lor.

Fostul subprefect Valentin Cuibus a declarat pentru Monitorul de Cluj ca toti prietenii sint alaturi de Vasile Soporan. „Il ajutam cum putem, dar tot ce putem face e foarte putin fata de situatia tragica in care se afla. Va ramine in sufletul sau un gol care nu va putea fi umplut niciodata", a spus Cuibus.

Ca unul care a lucrat cu Vasile Soporan atit la Prefectura, cit si la partid, Cuibus isi aminteste ca prefectul tine foarte mult la familia sa, la copii. „Ii stiam si pe copii. I-am cunoscut bine pe baieti. Erau copii la locul lor, seriosi, bine crescuti", a mai afirmat Valentin Cuibus.

Intr-un interviu acordat Monitorului de Cluj, Vasile Soporan se declara mindru de copiii sai, Florina, Vasile si mezinul, Marius: „Eram studenti cind au venit copiii. Nu a fost usor, dar era o atmosfera placuta. Ne-am descurcat cum am putut, ca si ceilalti. Familia mea mi-a dat un motiv in plus sa invat, sa muncesc si sa reusesc. Asa a fost atunci, asa este si acum".

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Kerekes Sandor, se indrepta duminica spre Cluj si a trecut prin dreptul accidentului la circa 15 minute dupa producerea acestuia. Marcat de cele vazute, Kerekes a incercat sa-l imbarbateze pe deputatul Soporan si chiar s-a oferit sa mearga la urgenta cu fiul cel mic, Marius, care era resuscitat de medici.

"Ce m-a frapat este ca Renaultul avea habitaclul aproape intact, in timp ce Dacia Logan era zob. Se vede diferenta de constructie", a precizat vicepresedintele CJ.

"Linga tine mereu!"

Vasile Soporan junior avea 27 de ani si era angajat al Opel Ecomax Cluj din vara acestui an, la departamentul Logistic. „Nu ne vine sa credem ca nu mai e printre noi. Era un tinar plin de viata. Ultima data l-am vazut simbata, cind a venit la serviciu, desi nu era ziua lui de munca", ne-a marturisit cu ochii plini de lacrimi Mona Pop, reprezentanta de vinzari Chevrolet.

Inginer de meserie, la fel ca tatal sau, Vasile Soporan junior „nu va fi uitat", spun colegii lui de serviciu, care vor lua parte la slujba de inmormintare.

"Nu te vom uita!"

Ieri dimineata, intreaga Universitate de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj a fost bulversata la auzirea vestii ca Marius Soporan a incetat din viata. „Era un student extraordinar, placut de toata lumea. Tin minte ca i-am vazut pe colegii lui de an care plingeau azi-dimineata (n.r., ieri dimineata)", marturiseste unul dintre profesorii tinarului de 22 de ani.

Marius era student bugetar, in anul III la Ingineria si Managementul Alimentatiei Publice si Agroturismului din cadrul USAMV. „Toata lumea e socata, nu ne vine sa credem", declara Liviu Marghitas, rectorul USAMV. Toti colegii si cadrele didactice ale universitatii il vor insoti pe Marius pe ultimul drum.